Limba română, întrebare adresată de dorin2008, 7 ani în urmă

explică personificarea,,Stelele deșteaptă nucii"in 4-5vpropozitii va rog repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de smadumirela1987
0
Personificare este figura de stil care constă în atribuirea unor însușiri omenești unor lucruri abstracte unor necuvântătoare
Răspuns de alexandrajaba
1
Personificarea este o figură de stil care constă în atribuirea unor trăsături umane unor obiecte neînsuflețite sau ființe neumane. Această figură de stil este utilizată pentru a da un sens mai profund unor concepte abstracte și pentru a le face mai ușor de înțeles.

În propoziția "Stelele deșteaptă nucii", stelele sunt personificate, deoarece sunt prezentate ca fiind "deșteaptă", ceea ce este un trăsătură umană. Prin această personificare, se sugerează că stelele au o anumită inteligență și capacitate de a lua decizii, chiar dacă în realitate acest lucru nu este posibil.

Această personificare poate fi interpretată în mai multe moduri. Poate sugera că stelele sunt capabile să facă alegeri în modul în care se poziționează în cer, sau poate însemna că ele sunt înțelepte în sensul că emit lumina și căldura necesare pentru a susține viața pe Pământ. Indiferent de interpretare, personificarea din această propoziție adaugă o notă de mister și poezie, făcând-o mai atractivă și mai plăcută.

dorin2008: mulțumesc mult
alexandrajaba: Cu drag
Alte întrebări interesante