Limba română, întrebare adresată de maria82773737, 8 ani în urmă

exprima ti opinia despre următoarea afirmație:" jocul nu este specific numai copiilor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TaniaT
1

Haide să ne reamintim cum se formulează un eseu argumentativ împreună pentru a ne exprima opinia într-un mod formal.

În incipit avem o introducere care are de-a face cu subiectul. Aici poți să-ți exprimi propria opinie sau chiar să dai o definiție succintă care să aibă legătură cu tema. (Folosește sintagme precum: „După părerea mea”/„În opinia mea”/„Din punctul meu de vedere”, etc.)

Cuprinsul conține două argumente care pot fi pro sau contra. Nu uita că argumentele trebuie să fie asemănătoare cu părerea introdusă la început. (Aici poți folosi sintagme precum:„În primul rând”, „În al doilea rând”, „În plus/Așadar/Întrucât”, etc).

Încheierea conține un scurt rezumat al argumentelor pe care le-ai conceput în cuprins. În plus, vei avea concluzia. (Aici vei avea sintagme: „În concluzie”/„Prin urmare”/„Așadar”/„În încheiere” etc.)

Astfel, avem următoarea afirmație de argumentat: „Jocul nu este specific numai copiilor”.

Jocul este o activitate distractivă pe care o practică copiii atunci când sunt mici, fiind o formă fundamentală prin care aceștia pot învăța despre lumea din jurul lor. În opinia mea, jocul nu este specific numai copiilor pentru că și adulții sau chiar cei în vârstă se bucură de multe oportunități de joacă de-a lungul vieții lor, singura diferență fiind faptul că aceste jocuri sunt deseori o formă de relaxare sau chiar de evadare din lumea obositoare care-și lasă amprenta asupra lor.

În primul rând, persoanele mai în vârstă practică anumite jocuri precum sudoku, table, completează rebusuri sau joacă șah pentru a-și menține creierul intact, sănătos și pentru a ameliora pierderea memoriei. În acest caz, putem considera că jocul nu este specific doar copiilor.

În al doilea rând, există foarte multe jocuri care sunt majoritar create cu scopul de a fi cumpărate de adulți. Spre exemplu, jocurile video sunt deseori create cu scopul de a fi jucate de un public matur care poate investi în acestea. Ca exemplu: Genshin Impact și League of Legends.

În plus, jocurile de adulți, precum anumite jocuri de cărți (Cards Against Humanity, Activity, Dungeons and Dragons) sunt exclusiv jucate în grupuri de către adulții care doresc să petreacă o seară cu prietenii lor sau cu alți oameni care au o afinitate față de jocurile respective și să se distreze.

Cu toate că jocul în sine este mult mai specific copiilor, nu putem nega faptul că diferitele tipuri de joc pe care le au adulții sau vârstnicii nu sunt și ele o formă prin care aceștia continuă să învețe anumite deprinderi.

În concluzie, jocurile nu sunt destinate doar copiilor din moment ce vârstnicii și adulții beneficiază enorm de acestea.

Poți accesa linkul de mai jos pentru alte exemple în privința redactării unui text argumentativ:

https://brainly.ro/tema/219454

Spor la teme!

#SPJ9

Alte întrebări interesante