Istorie, întrebare adresată de VladZaha, 8 ani în urmă

Exprimati-va opinia in legatura cu evenimentele care au constituit Holocaustul. Pentru sustinerea opiniei identificati doua actiuni ale nazistilor si prezentati-le. In final formulati o concluzie. Va rog as dori mai multe raspunsuri, am nevoie rapida

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de draqdraq
1

Răspuns:

Holocaustul reprezintă persecutia sistematică organizată de stat și exterminarea evreilor europeni de către Germania nazistă, de aliații și colaboratorii săi între 1933-1945. Nu numai evreii au fost urmäriți, persecutați și uciși în această perioadă.

Persecuții și arestäri în masă au avut loc și împotriva altor grupuri etnice, ca sinti și roma, împotriva persoanelor cu dizabilităti mentale, oponenţilor politici, homosexualilor şi altora.

Un procent semnificativ al comunității evreiești din România a fost distrus în perioada celui de-al doilea război mondial.

Un procent semnificativ al comunități evreiești din România a fost distrus în perioada celui de-al doilea război mondial.

Deportarea și uciderea sistematică au fost aplicate evreilor din Basarabia, Bucovina și județul Dorohoi.

Transnistria, partea din Ucraina ocupată aflată sub administrație românească, a fost folosită ca un imens spatiu pentru uciderea evreilor.

Comisia conchide, împreună cu marea majoritate a cercetătorilor de bună credinţă ai acestui domeniu, că autoritățile române poartă responabilitatea principală, atât pentru planificarea cât și pentru punerea în practică a Holocaustului.

am avut-o azi la istorie, coroniță?

Alte întrebări interesante