Limba română, întrebare adresată de aureliastancu81, 8 ani în urmă

fa un referat pt o planta medicinala​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de izidoraericap81rqa
5

Răspuns:

Aloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originară din nordul Africii. Specia nu prezintă populații naturale, deși alte aloe sunt prezente în Africa de nord.Specia este adesea folosită în fitoterapie de începutul secolului I e.n., fiind menționată în Noul Testament (Ioan 19:39 Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe.... ) Totuși, nu este clar dacă termenul aloe descris în Biblie se referă la A. vera. Extractele de A. vera sunt folosite pe scară largă în cosmetică și medicina alternativă, susținându-se că au proprietăți de reîntinerire, vindecare sau analgezice.[ Nu există, însă, dovezi științifice clare ale eficienței sau ale siguranței folosirii de extract de A. vera în scopuri cosmetice sau medicale, iar dovezile care apar sunt adesea contrazise de alte studii. Există doar câteva dovezi preliminare că extractele de A. vera ar putea fi utile în tratamentul diabetului și în cazul nivelului ridicat de lipide în organismul uman.[8] Aceste efecte pozitive par a se datora prezenței unor compuși cum ar fi manan, antrachinonă și lectine.Originea plantei Aloe Vera nu este cunoscuta. Planta s-a raspandit in intreaga lume prin intermediul marinarilor si exploratorilor. De aceea, in zilele noastre o puteti gasi in multe locuri, cum ar fi Marea Mediterana de Sud, Asia, India, America de Sud, precum si in Africa. Sunt 320 de specii de Aloe, dar numai "Aloe Barbadensis" are propietati curative. Aloe Vera este, de asemenea, numita "planta fierbinte", pentru ca poate sfida un climat extrem de cald, fara ploaie luni de zile.

Dupa ce ati rupt frunza, ateptati pana cand sucul de culoare galbena se elimina in intregime. Acest lichid se numeste rasina si contine agent activ puternic irritant, “Aloina” care actioneaza ca un purgativ si este putin toxic.

Dupa ce s-a eliminat tot sucul galben, puteti rupe o bucata potrivita din frunza. Restul frunzei il puteti pune in frigider, intr-o punga. Acolo poate fi pastrat cateva zile.

Pentru uz extern se taia frunza,iar gelul vizibil poate fi aplicat pe zona afectata a pielii. Se simte racoros si are efect atenuant.

Pentru uz este necesar sa consultati medicul inainte de a utiliza intern (prin ingerare) Aloe Vera. Daca primiti acordul acestuia, eliberati gelul cu grija, cu ajutorul varfului unui cutit. Il puteti manca direct sau il puteti amesteca cu alte alimente. Nu-l incalziti deoarece ingredientele curative vor fi distruse.

Explicație:

Alte întrebări interesante