Istorie, întrebare adresată de teodora1268, 7 ani în urmă

Faceti un rezumat de 15 randuri la Legeda întemeierii Romei. VA ROG DAU COROANA!! Imi trebuie urgent!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de trifangiulia40
2

Explicație:

Legenda Romei.

Am lăsat mai jos 160 de cuvinte,o scurta istorie a Romei, sper mult ca te-am ajutat

Roma, capitala Italiei și unul dintre cele mai importante orașe din lume, are o istorie fascinantă care își are rădăcinile într-o legendă care datează din antichitate.

Legenda spune că Roma a fost fondată în anul 753 î.Hr. de către frații Romulus și Remus, care au fost crescuți de o lupoaică după ce au fost abandonați de mama lor. În timp ce construiau orașul, cei doi frați au început să se certe, iar Romulus l-a ucis pe Remus și a devenit primul rege al Romei.

De-a lungul secolelor, Roma a devenit un centru important pentru imperiul roman, devenind capitala Imperiului Roman în anul 27 î.Hr. Orașul a jucat un rol crucial în expansiunea și dominația Romei asupra lumii mediteraneene.

În prezent, Roma este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, atrăgând milioane de turiști în fiecare an datorită istoriei și arhitecturii sale impresionante. De la Colosseum, Forumul Roman și Panteon la Fontana di Trevi și Vatican, Roma este un loc magic, plin de farmec și istorie, care încă păstrează spiritul său antic și legendar.


teodora1268: Multumesc mult
Alte întrebări interesante