Fie functia f:R-R f(×)=×+3 si g:R-R g(×)=2×-1 sa se determine solutia reala a ecuatiei 2f(×)+3g(×)=-5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
[tex]f(x)=x+3\\
g(x)=2x-1\\
2f(x)+3g(x)=-5\ \textless \ =\ \textgreater \ 2*x+3+3*2x-1=-5(am~inlocuit)\\
2x+3+6x-1=-5\\
8x=-3+1-5\\
8x=-2-5\\
8x=-7\\\\
x= \frac{-7}{8} \\\\
Proba:-14+24-42-8=-40\\
10-50=-40\\
-40=-40[/tex]
Răspuns de
3
f,g:R-> R, f(x)=x+3, g(x)=2x-1
2f(x)+3g(x)=-5
2(x+3)+3(2x-1)=-5
2x+6+6x-3=-5
8x+3=-5
8x=-8
x=-1∈R
S:x=-1
2f(x)+3g(x)=-5
2(x+3)+3(2x-1)=-5
2x+6+6x-3=-5
8x+3=-5
8x=-8
x=-1∈R
S:x=-1
Alte întrebări interesante
Fizică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă