Limba română, întrebare adresată de cteodora159, 8 ani în urmă

Formulati un text argumentativ despre Social media scade/creste stima de sine.
Imi trebuie pentru mainee va rog ajutați-mă!!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crinairin
0

Răspuns:

Din punctul meu de vedere, social media este un spațiu unde poți primi validare sau dezaprobare în funcție de conținutul postărilor afișate către ceilalți oameni. O postare a unei fotografii, a unui gând, a unui clip produc reacții pozitive sau negative în mediul online.

Stima de sine este definită ca încrederea și convingerea în propria capacitate și valoare. În decursul vieții aceasta poate scădea sau crește în funcție de diverși factori.

În primul rând, impactul validării prin laude, prezența unui număr mare de aprecieri și reacții poate aduce efecte pozitive asupra stimei de sine a unei persoane și a satisfacției în viață. În schimb, criticile îi pot aduce sentimente de nesiguranță, de tristețe și de izolare.

Cred că prin social media viața unui om poate fi îmbunătățită, distrusă sau nu are efecte majore. Totul depinde de personalitatea, mentalitatea și emoționalitatea fiecăruia. Spre exemplu, postarea unui video cu hărțuirea unui elev provoacă numeroase reacții. Văzând acel video, respectivului elev îi este pătată imaginea de sine, reputația ceea ce ar conduce la modificări asupra dezvoltării emoționale și asupra comportamentului.

În al doilea rând, mulți oameni aleg să își expună modul de a trăi pe rețelele de socializare, ceea ce duce la inevitabila comparare socială. În această privință se observă cum tot mai mulți adolescenți au stima de sine scăzută, simțindu-se inferiori față de cei care se afirmă prin călătorii exotice, bani, cadouri, ieșiri cu prietenii sau cei care se află sub lumina reflectoarelor.

De exemplu, vedele pot reprezenta modele sociale. Din dorința de a arăta ca o celebritate preferată, unele persoane apelează la operații estetice sau preiau din atitudinile si comportamentele acesteia. Pe de altă parte, cele care nu își permit intervențiile medicale riscă să se simtă fără importanță sau să nu mai fie mulțumite de aspectul fizic.

Spre deosebire de cei care se lasă influențați negativ de social media, există oameni care aleg să trăiască după propriile principii, stima lor de sine rămânând neatinsă.

În consecință, social media joacă rol un rol important în propulsarea unor idei, fapte, dar și asupra stimei de sine care poate fi fragilă sau bine consolidată determinând creșterea sau scăderea ei.

Explicație: Ți-am scris cu italic conectorii. Pe lângă acestea mai pot să adaug câteva idei care se referă la scăderea stimei de sine:

- Apariția sentimentului de devalorizare atunci când o persoană este singuratică și își vede colegii distrându-se împreună.

- În social media fiecare poză pare desprinsă dintr-un tablou perfect (exemplu: utilizarea filtrelor)

- Vestimentația, a fi mereu în trend cu moda reprezintă un factor care provoacă stres celor cu mai puține posibilităși financiare.

Creșterea stimei de sine:

- Organizațiile, oamenii care desfășoară activități în scopul binelui îi impulsionează pe ceilalți să li se alăture ceea ce duce la apariția integrării, includerii unui grup.

- Clipurile modivaționale sau poveștile altor oameni care au impact pozitiv asupra comunității.

*În textele argumentative îți scrii părerea. Tu cum te simți în mediul virtual? Te influențează postările celorlalți? Poți dezvolta răspunsurile prin exemple.

Succes!

Alte întrebări interesante