Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 7 ani în urmă

formuleaza 3 constatari la tema ,,Statutul politic al Tarilor Romane in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea .urgent va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandraalbu192
0

1) În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, România a avut un statut politic de dependență față de Imperiul Otoman. Acest lucru s-a reflectat în faptul că țara a fost obligată să plătească tribut sultanului și să accepte prezența garzilor otomane pe teritoriul său.

2) În ciuda dependenței față de Imperiul Otoman, România a reușit să păstreze o anumită autonomie prin intermediul unor instituții de guvernare proprii, cum ar fi divanul, care avea autoritatea de a lua decizii în problemele interne ale țării.

3) În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, România a început să experimenteze influențe din partea iluminismului și a reformelor europene, ceea ce a dus la dezvoltarea unor idei de libertate și naționalism în rândul populației. Aceste idei au contribuit la creșterea conștientizării naționale și au dus la formarea unui sentiment de unitate între diferitele regiuni ale țării.

Alte întrebări interesante