Limba română, întrebare adresată de iuliana1072, 8 ani în urmă

Formulează un scurt enunț în care să răspundă la întrebarea despre ce este vorba în textul şotia domnișoarei poimâine tema textului​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
3

Formulează un scurt enunț în care să se răspundă la întrebarea despre ce este vorba în textul "Șotia domnișoarei Poimâine" de Adina Rosetti

Tema textului este despre o fetiță ce voia ca timpul să treacă mai repede, adică azi să devină deja poimâne, așa că ea s-a dus la Vrăjitorul Timpului să facă în așa fel încât ceasul să meargă mai repede, dar el nu vrut și a zis:

"– Nu se poate, fetiţo! Toate la Timpul lor!"

Explicație:

Fragment din "Şotia domnişoarei Poimâine" de Adina Rosetti

"Ei bine, da, într-o bună zi, domnişoara Poimâine, care se cam plictisise, s-a dus în turnul unde locuia Vrăjitorul Timpului, cel care veghează deasupra tuturor şi are grijă să întoarcă în fiecare Zi limbile ceasului uriaş din vârful turnului. (De când se ştie, Vrăjitorul nu a greşit nici măcar o singură dată şi Timpul a trecut întotdeauna la fel. Nici mai repede, nici mai încet. )

– Haide, unchiule, te rooog, a spus domnişoara Poimâine, alintându-se, fă Timpul să treacă mai repede! M-am plictisit să fiu mică şi să trăiesc în Viitor! Vreau să cresc mare şi să dau o fugă până în Prezent, să văd cum e pe-acolo!

Deşi era nepoata lui preferată şi-i plăcea să-i împlinească dorinţele, bătrânul Vrăjitor i-a răspuns, de data aceasta:

– Nu se poate, fetiţo! Toate la Timpul lor!"


iuliana1072: Mulţumesc !
Valdanet: Cu drag! ⚘
Alte întrebări interesante