Matematică, întrebare adresată de Costiere, 8 ani în urmă

(G,*) formeaza grup
Ca H sa fie subgrup trebuie sa fie inclusa in G si sa calculez x*y= sa apartina lui H, unde x si y apartin lui H si sa arat ca simetricul lui x apartine lui H?


albatran: da, dar inaintede simetric arati si ca elementul neutru e tot in H
albatran: dar nu cred ca iti sa asa ceva la BAC, cel mult la pctulc)de departajare, pan acolo estideja trecuit
albatran: trecut
Costiere: incerc sa acopar cat mai multa materie zilele astea ca sa nu ma suprinda nimic din ce imi dau :D
albatran: man, zilele sunt cam pe duca, maine te pregatesti la romana...bine e sa iti asiguri un "nucleu dur" care sa iti dea siguranta unei note comforabile, pe urma te uiti la subiectele diverse ce iti ridica nota..oricum nu poti "concura" cu autorii de subiecte..recomandarea mea ar fisa pui accentul pe recapitularea teoriei tocmai pt a face fata ...surprizelor, cum zici tu...oricum se pune doar problema de nota , promovarea e ca si rezolvata, daca ai ajuns la nivelul asta, cu subgrupuri...
Costiere: mersi mult de tot de sfaturi, apreciez

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicumavro
2
Logica construirii unui subgrup este de a determina submultimi H incluse in G, vare sa respecte definitiile grupului astfel incat legea de compzitie aplicata pe elementele din H sa dea rezultat un numar tot din H.
Ai anticipat bine, simetricul oricarui element din H trebuie sa l gasim tot in H. De asemenea elementul meutru trebuie sa fie in H si oricare x, y din H, rezultatul lui x*y trebuie sa foe un element din H.
Un contra exemplu
(Z, +) este grup
Aleg submultimea N inclusa in Z
(N, +) nu este grup deoarece de exemplu 1 apartine lui M, dar simetricul sau, - 1, nu apartine, deci nu se respecta TOATE regulile grupului
Alte întrebări interesante