Istorie, întrebare adresată de jasmin122, 9 ani în urmă

helpp ,de ce a fost razboi cand imperiu insemna pace?


AntonioFaraFrica: Te referi la declaratia lui Napoleon Bonaparte al III-lea : "Imperiul inseamna pace!!!
jasmin122: cred ca da, nu stiu sigur ..sunt la lectia primul imperiu francez..si profesorul m-a pus sa caut ,,care subt cauzele/motivele razboaielor lui napoleon,,si ,,de ce a fost razboi cand imperiul insemna pace,,
jasmin122: sunt*
jasmin122: ai putea sa ma ajuti?;(

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AntonioFaraFrica
1
Acesta afirmatie este doar o modernizare a celebrei sintagme antice romane: pax romana. Aceasta simnifica asa numita PACE ROMANA  in urma careia imperiul roman aducea la tacere/supunere triburile de la hotare si astfel putea sa profite de liniste si prosperitate in interiorul imperiului roman.
In cazul Frantei, lucrurile erau oarecum identice; impereiul francez aducea pace in cadrul societatii franceze: burghezia isi vedea de afaceri care prosperau (negustorii urmau armatele franceze in campaniile militare), muncitorii si taranii aveau de munca sau se inrolau in armata franceza iar biserica se ocupa de glorificarea operei militare si politice a imparatului francez.
De asemenea, privit din punct de vedere al relatiilor Frantei cu vecinii, asa numita pace franceza aducea o liniste relativa intre statele europene anihiland disensiunile dintre ele.

jasmin122: multumesc multt ,poti sa ma mai ajuti cu ceva ?
AntonioFaraFrica: Ma cam grabesc
AntonioFaraFrica: Sa vad daca te pot ajuta repede
jasmin122: care sunt cauzele/motivele razboaielor lui napoleon?
jasmin122: mersi mult de ajutor:*
Alte întrebări interesante