Limba română, întrebare adresată de adinahorodinca, 9 ani în urmă

Identificati pleonasmele din urmatoarele reclame si explicati in ce constau acestea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CameliaStoian
5
 ♫ Cerinţă: Se cere să se definească pleonasmul şi să se găsească câteva exemple relevante.

 ♫ Rezolvare: Din păcate, nu am cum să ştiu despre ce pleonasme este vorba, deoarece ar fi trebuit să văd reclamele respective. Cu toate acestea, te pot ajuta să îţi dai singură seama. În continuare, îţi voi prezenta definiţia pleonasmului şi îţi voi da câteva exemple, printre cele mai întâlnite.

 ☼ DefiniţiePleonasmul este o greşeală de exprimare, care constă în folosirea alăturată a unor cuvinte sau a unor construcţii cu acelaşi înţeles.

 → Exemple: alcoolemie în sânge, procent la sută, a traversa dincolo, deşert arid, sentiment sufletesc, perspectiva viitoare, panoramă de ansamblu, bancnotă de hârtie, notă în scris, nobleţe aristocratică, hit de succes, şlagăr la modă, a monopoliza total, vestigiu din trecut, nume toponimic, diurnă zilnică, ceremonie protocolară, a îngheţa de frig, legaţie diplomatică, înalt demnitar, blazon de nobleţe, a urca sus, a urma în continuare, a prefera mai bine, conducere managerială.

 • Acestea sunt numai câteva exemple, însă sper că prin intermediul lor, ai reuşit să pricepi ce sunt pleonasmele. Dacă vei căuta în dicţionar înţelesul fiecărui cuvânt, vei observa că unul dintre cuvinte înseamnă acelaşi lucru cu un alt cuvânt din aceeaşi structură.

Te pup şi sper că te-am putut ajuta! 
Alte întrebări interesante