Limba română, întrebare adresată de ihoyvy8g8ygvu8, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ai primit un premiu special in cadrul festivitaui de incheier scolar. Redactează o scrisoare, de minimum 150 de cuvinte, adresată prietenuhi thu Andre, în care să prezinti emoțiile tale din timpul acordarii distinctiol, incluzând o secvents descriptivă şi una argumentativa. Data redactarii scrisorii este 15 iunie 2023. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: conținutul compuneril-12 puncte -redactarea compuneril-8 puncte (marcarea corecta a paragrafolor-1 punct, coerente textului - 1 punct: proprietatea termenilor folositi 1 punct, corectitudines gramatical 1 punct: claritatea exprimării ideilor-1 punct, respectarea normelor de ortografie-1 punc respectarea normelor de punctuatie-1 punct; lizibilitatea-1 punct). Notal Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactars se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvolta subiectul propus.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Saraa19
27

Răspuns:                                                                                 15 iunie 2023

                                           Dragă Andrei,

                                         

   Îți scriu aceste rânduri deoarece vreau să împărtășesc cu tine emoțiile pe care le-am simțit astăzi,la sfârșitul acestui an școlar,în calitate de absolvent.

   La începutul anului,mi-am dorit ca acest an,ultim an al gimnaziului, să fie cel mai reușit pentru mine,deoarece mă așteapă un important examen peste câteva zile,care îmi va alege,oarecum,liceul la care voi fi elevă din toamnă.Te întrebi dacă am reușit?Ei bine,da.Am reușit.Pot spune cu mândrie că am reușit tot ce mi-am propus la începutul anului.

   Chiar dacă nu a fost un an tocmai ușor,datorită stresului și presiunii examenului,mi-am dedicat tot timpul meu învățatului ,m-am trezit devreme să învăț,mă culcam târziu.Toate astea le-am făcut deoarece am avut,și am în continuare încredere în mine că o să reușesc să obțin note cât mai mari la toate materiile și o medie finală cât mai mare.Și iată că am reușit!

   Acum să-ți spun de ce surpriză am avut parte.În cadrul festivității de încheiere a anului școlar,domnul diriginte împreună cu doamna director mi-au acordat un premiu special prin care să mă felicite pentru toată munca și pentru tot efortul depus.Am fost atât de emoționată!Abia am putut să-mi stăpănesc lacrimile.Acela a fost momentul în care am realizat că toată munca mea nu a fost în zadar și că a fost răsplătită.Abia acum,după toate cele întămplate și după toate reușitele mele,pot spune că sunt mândră de mine.

   Închei aici scrisoarea mea și aștept cu nerăbdare să-mi trimiți și tu o scrisoare în care să-mi povestești cum a decurs festivitatea ta de încheiere a acestui an școlar.

                                                                                 Cu drag,prietena ta.

Explicație:


callofdutymobile762: Îmi poți spune te rog care este secventa argumentativa si cea descriptiva?
Alte întrebări interesante