Limba română, întrebare adresată de Lika14, 9 ani în urmă

Imi trebuie o proza urgent dau 99 de puncte!


gfdg: ce proza? Adica sa compunem noi o proza?
Lika14: da

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
M-am hotarat sa merg la teatru in Bucuresti , micul Paris de alta data.Lume buna iubitoare de arta ,asteapta linistita sa vada noua piesa pusa in scena de un renumit regizor.
Am plecat de acasa cu un gand sa-l intalnesc pe el ,idolul meu ,cel care mi-a insuflat dragostea pentru teatru .A fost la mine in oras unde a participat la cursurile mele teatrale .mi-a dat cateva sfaturi care mi-au fost de folos .M-a fascinat cu calmitatea lui .L-am vazut ,acelasi personaj boem , misterios dar cu suflet mare.
Nu indraznesc sa-i vorbesc ,il privesc de la distanta si imi este de ajuns.Nu vreau sa-i rapesc clipe din timpul pretios .Vreau sa-l vad ca actor ,asta ma multumeste imens
Ma simt extraordinar ,l-am vazut ,stiu ca este sanatos si acelasi om cu suflet mare si caracter deosebit.Ma intorc in micul meu oras fericit ca l-am vazut ,pe el monstrul teatrului ,actorul renumit ,omul care mi-a dat incredere in fortele mele proprii.





Lika14: esti o salvatoare pentru mine
Utilizator anonim: cu placere
Răspuns de Gennifer
3
Era un an greu si secetos. Era anul 1946 si se incepuse foametea. Parca ieri tin minte cum puterile principale in tara ne stringeau ultima boaba din casa si ne lasa cu stomagul lipit de perede. A fost crincen si greu. Oamenii in disperare ascundeau in pamint resurse pentru a putea supravietui, dar daca ele erau gasite de soldati, atunci acei bieti oameni erau ucisi. Fiecare supravituia cum putea, dar unii la limita disperarii au inceput actele de canibalism. La mine in sat o baba a rapit fata vecinei si a facut din ea mincare. Era o groaza si o teroare inexplicabila pentru poporul contemporan. Oamenii se imbolnaveau si mureau rind pe rind neputand face nimic. Era greu si acest furt de provizii era agravat de seceta din cauza careia nimic nu crestea. Tatal meu reusi sa ascunda adinc in pamint provizii si am supravietuit, dar ginditi-va citi oameni nevinovati au murit din cauza nemiluintei si lacomiei unora. Anul dintre 1946 si 1947 va ramine pe veci in memoria mea si nu doresc la nimeni asa chin, ci doar pace. ------ Este o proza memorialistica. Sper ca am fost de folos

Lika14: Esti o salvatoare pentru mine
Gennifer: Sper ca asa este ^_^ succes
Lika14: :d
Gennifer: Merci de coroana ^_^
Lika14: :d
Alte întrebări interesante