Fizică, întrebare adresată de SosokA, 8 ani în urmă

Impactul tehnologiilor de producție și de utilizare a energiei asupra omului și a mediului​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Larisa444
3

Toţi credem că aerul pe care-l respirăm, apa pe care o bem şi hrana pe care o consumăm ar trebui să fie lipsite de substanţe chimice dăunătoare. Vrem să evităm ameninţarea şi incertitudinea schimbărilor climatice. Un mediu înconjurător curat şi sănătos este vital pentru calitatea vieţii pe care o dorim atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri în viitor. Protejând planeta, se ivesc şi provocări, dar şi noi ocazii. Printr-o eficientă mai mare şi prin folosirea mai bună a resurselor naturale putem modifica vechea legătura dintre creşterea economică şi distrugerea mediului. ŞI-au făcut progrese în ultimii 30 de ani.

Presiunile asupra mediului sunt în creştere. Ne confruntăm cu schimbări climatice, eroziunea în mediul rural, creşterea cantităţilor de gunoi, de chimicale ce intra în componenţa hranei, a aerului şi a apei. Dacă progresul este continuat, trebuie să luăm în seamă cum va afecta mediul fiecare decizie pe care o luăm în fiecare domeniu: de la transport la energie, de la industrie la agricultură.

Pe scurt, trebuie să tindem către o societate în care maşinile nu poluează atmosfera, deşeurile pot fi reciclate sau depozitate în condiţii adecvate şi producerea de energie să nu conducă la schimbări climatice.

SPER CĂ TE-AM AJUTAT

Alte întrebări interesante