Biologie, întrebare adresată de nadeamorari8, 8 ani în urmă

importanta florii ca organ generativ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaela523
0

Răspuns:

Floarea reprezintă organul de înmulțire al gimnospermelor (grup de plante lemnoase) și angiospermelor (plante care au semințele închise în fructe).

Florile au fost mult timp admirate și folosite de oameni pentru a înfrumuseța mediul lor, dar, de asemenea, ca obiecte de romantism, ritual, religie, medicină și ca o sursă de hrană.

Florile, în viața noastră, oferă mult mai mult decât frumusețe si miresme îmbietoare. Florile, la fel ca copacii, au un rol esențial în eliminarea dioxidului de carbon si a toxinelor din atmosferă. Pe lângă asta, florile hrănesc foarte multe animale. Pentru cei mai mulți oameni, florile oferă simpatie, liniște și sunt o parte integrantă a ceremoniilor vieții.

Curiozități

Cea mai mare floare din lume se numește Rafflesia Arnoldi. Ea se găsește în pădurile tropicale din Indonezia, sud-estul Asiei. Rafflesia Arnoldii este o floare parazit ce poate atinge 1 metru în diametru și poate cântări circa 10 kg.

Cea mai mică floare din lume este produsă de către o plantă ce aparține genului Wolffia.

Florile sunt atât de mici, încât ochiul uman n-are puterea de a le distinge.

Culoarea plăntuțelor este galben-verzuie. Floarea este prezentă într-o depresiune situată în partea de sus plantei și are doar o stamină și un pistil.

Aceste flori nu se poate oferi cadou prin serviciul de livrare flori. Cea mai mare este parazită, iar cea mai mica nu se vede cu ochiul liber.


nadeamorari8: mersi
Alte întrebări interesante