Biologie, întrebare adresată de dimamoraru08, 8 ani în urmă

In scopul protectiei plantelor rare de primavara alcatuieste un aviz in care rogi cetatenii localitatii tale sa se abtina de la colectarea acestor plante​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanpantiru817
1

Răspuns:

Sper căte-am ajutst vreau coroană

Explicație:

Florile sporesc in mod cert frumusetea unei curti, datorita coloritului impresionant si a starii de bine pe care o ofera privitorului. Crezi ca ingrijirea florilor pe tot parcursul anului necesita abilitati de gradinarit la un nivel de expert? Ei bine, nimic nu e mai gresit! Chiar si un gradinar amator poate elabora un plan usor de urmarit, pentru a se asigura ca gradina sa ramane inflorita in toate anotimpurile.Vă rog nu mai lu-ați plantele că muncim mult la ele.

Răspuns de anastasiasolomon09
0

Salut!

Răspuns:

Dragi cetățeni ai localității Vânători Neamț (poți schimba această parte cu localitatea în care trăiești), acest aviz este foarte important și rog luați în serios informațiile pe care vi le voi prezenta.

Țara noastră are o floră diversă și bogată, iar numărul de specii de plante rare care trăiesc, în special la poalele Carpaților, este neobișnuit de mare. Cu toate că protecția mediului e rareori luată în serios în România, iar multe dintre ecosistemele unice de aici au fost deranjate de om, încă ne putem lăuda cu câteva specii de flori minunate. Iată și câteva exemple de flori rare prezente în țara noastră:

Floarea de colț este una dintre cele mai rare plante din România care prospera în zona Munților Carpați.

Laleaua pestriță este o specie de lalea unică în țara noastră care se poate găsii în multe zone din Oltenia de Nord, dar și în anumite regiuni din Transilvania și Banat.

Papucul Doamnei, care mai trăiește doar în medii izolate, precum în Bucegi, Făgăraș și Apuseni, dar și multe alte specii de plante rare aflate pe teritoriile României.

Aceste plante, din cauza ignoranței oameniilor care le-au cules de-a lungul anilor, sunt în număr din ce în ce mai mic, iar, în cazuri mai grave, pot ajunge chiar la extincție. Oamenii ar trebui învețe aprecieze natura și încercările oameniilor de a păstra aceste plante intacte, și ar trebui fie mai atenți la nevoile naturii și se abțină mai culeagă aceste plante.

Sper răspunsul meu ți-a fost de ajutor. Succes la școală și o zi frumoasă ai!

Alte întrebări interesante