Geografie, întrebare adresată de roxanadaniela30, 8 ani în urmă

Interacțiunea dintre mediu si padurea de conifere in 4 paşi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leruaeli
0

Pădurile sunt ecosisteme complexe şi variate ce au o influenţă covârşitoare asupra echilibrului ecologic al Terrei, prin multitudinea de specii de animale şi plante .

Padurile de conifere sunt specifice zonelor mai reci,asigurand acest echilibru in zonele mai inalte si mai nordice ale Terrei.

Impactul omului asupra padurilor este ,de multe ori, negativ.Prin taierile necontrolate, se defriseaza zone intregi de paduri ,desfrisand zonele inalte ale muntilor.Efectele sunt dezastruoase : eroziunea solului, scăderea fertilităţii lui;inundaţiile şi alunecările de teren; creşterea concentraţiei CO2 atmosferic şi scăderea concentraţiei de O2. ,disparitia unor specii de plante si amimale.

Prin actiunile de reimpadurire putem reface aceste zone asigurand functiile pe care le indeplineste padurea legate de : asigurarea calitatii aerului si a apei, refacerea habitatului plantelor si animalelor din aceste zone.

Aceste paduri din zona inalta asigura protectia terenurilor si a solurilor impiedicand eroziunea si alunecarea lor..In unele zone unde s-au facut defrisari masive,terenurile s-au erodat in asa masura ca nu mai pot fi recuperate .Varfurile si versantii  golasi ale muntilor ne ofera un peisaj selenar in unele locuri.Este necesar ca omul sa refaca tot ce a distrus,prin reimpaduriri masive.

În concluzie, pădurea ameliorează clima, împiedică inundaţiile şi alunecările de teren, precum şi eroziunea solului.


Alte întrebări interesante