Limba română, întrebare adresată de adyzds, 8 ani în urmă

Luati un interviu unui parinte despre adolescenta (3 intrebari) si puneti si raspunsurile

Luati un interviu unui profesor despre adolescenta (3 intrebari) si puneti si raspunsurile

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeabogosloowa7q0
3

PARINTE

Ce parere aveti despre adolescenti din zilele noastre?

Sunt foarte preocupati de tehnologie decat uni pentru alti. Nu vezi nicaieri un adolescent care să nu fie cu ochii in telefon sau cu castile in urechi.

Cum era adolescența pe vremea dumneavoastra?

Nu beneficiam de tehnologia pe care o foloseste generatia din zilele noastre, pe atunci  vorbeam unii cu altii si mai rar foloseam telefoanele. Nu ca acum ei nu ar comunica da prefera sa o faca prin intermediul telefoanelor.

Ce pare aveti despre cum isi exprima adolescanti emotiile?

De cele mai multe ori acestia intalnesc pe cineva prin itermediul paginilor de socializare, decat sa-si ridece capaul din telefon si sa fie atenta la persoana de langa el/ea. Iar atunci cand vine vorba de relatii acestea rar dureaza mult si pe baza ca amandoi tin unul la altul.

PROFESOR

Ca cadru didactic ce parere aveti despre adolescenti la scoala?

Acestia incep o periada mai grea de invatamant, dar si de autodescoperire. In aceasta perioada a  adolescentei ce o petrec in liceu, ei se gandesc la amintirile, prieteniile si cat de mult se vor distra in aceasta perioada, astfel uitand intr-un oarecum fel despre examenele finale.

Presupun că nici dumneavoastra la varsta lor nici dumneavoasta nu va gandeati doar la scoala?

Asta asa e, si eu la varta lor am luat cate un 2 macar la o materie, am chiulit de la ora profesorului pentru ca ne-ar fi dat test.

Si ce parere aveti despre relatiile pe caresi le fac?

Deobicei acest gen de relatii rar ajung sa continue atunci cand sunt din aceeasi clasa sau clase diferite. De cele mai multe ori aceste relati au diferente de 2-3 ani. Atunci cand se ajunge la o despartire in special fetele sunt afectate, acestea ajungand la taieri pe maini sau sinuciderei.

Alte întrebări interesante