Limba română, întrebare adresată de iordacherobert118, 8 ani în urmă

.. Lupul spune că face parte din Poporul liber. Cum dovedeşte el acest lucru?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
7

Fragmentul face parte din “Cartea Junglei” de Rudyard Kipling.

Lupul explică lui Shere Khan că lupii fac parte din Poporul Liber și, ca atare, primesc ordine numai de la căpetenia lor, nu de la altcineva. Dacă vor dori să ucidă puiul de om, o vor face, dacă nu, nu.

Acest lucru este întărit și de Lupoaică.

Lupul dovedește că face parte din Poporul liber pentru că respectă legea care spune că trebuie să dai ascultare liderului de haită.

Bine de știut!

"Oamenii liberi" sau "Poporul liber" din "Cartea Junglei" funcționează ca un corp disciplinat sub autoritatea unui lider care se supune legilor junglei.

Legile referitoare la lupi sunt compuse pentru a asigura relații armonioase între lupi. Importante sunt loialitatea și ascultarea. Liderul haitei poate fi răsturnat dacă nu reușește să vâneze, moment în care este considerat un "Lup mort" și condamnat la moarte.

Bărbații se luptă pentru femele, câștigătorul retrăgându-se din turmă împreună cu femela pentru a crește puii. Femelele sunt numite apoi lahini.  Atunci când se pot ridica, puii sunt introduși în "Consiliul pachetului", ceea ce se întâmplă o dată pe lună pe o lună plină.

Dacă există dezacorduri cu privire la acceptarea unui cățeluș în haită, doi membri care nu sunt părinții trebuie să vorbească în numele său.

Odată acceptați de bătrânii haitei, puii sunt liberi să se asocieze cu ceilalți lupi și este interzisă uciderea lor până când nu și-au ucis primul cerb.

Diferitele legi ale junglei și apelurile sunt predate de ursul Baloo, singurul animal care nu este lup admis în Consiliul haitei.

Vezi aici mai multe despre "Cartea Junglei" https://brainly.ro/tema/9625425


mariabirca925: ms
xanimalxyt: msssss
ovidiuregulas2011: aoleuuuuuu
ovidiuregulas2011: ce mult
Alte întrebări interesante