Matematică, întrebare adresată de Mickey1, 9 ani în urmă

ma ajuta careva ? si la g si h din primul !!! pls

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irispatrascu
1
g)  x/2 - (x - 3)/4 = 2
amplifici prima fractie cu 2
(2x - x + 3)/4 = 2
(x + 3)/4 = 2
acum, avem doua cazuri, deoarece ecuatia e in modul
I:  (x + 3)/4 = 2 ⇒ x + 3 = 8 ⇒ x = 5
II: (x + 3)/4 = - 2 ⇒ x + 3 = - 8 ⇒ x = - 11

h)  (x - 2)(y - 4) = 0
x - 2 = 0 ⇒ x = 2
y - 4 = 0 ⇒ y = 4
Am rezolvat astfel deorace acel produs este egal cu 0 ⇔ambele paranteze sunt egale cu 0.

a)  x/2 + 3x/4 - 5x/6 = 15/2
Aducem la acelasi numitor, amplificand prima fractie cu 6, a doua cu 3 si a treia cu 2.
(6x + 9x - 10x)/12 = 15/2
5x/12 = 15/2
Din nou, avem doua cazuri deoarece ecuatia e in modul.
I:  5x/12 = 15/2 ⇒ x = 15 × 12/ 10 ⇒ x = 18
II:  5x/12 =- 15/2 ⇒ x = 12 × ( - 15)/ 10 ⇒ x = - 18

Sper ca am rezolvat corect si ca ai inteles rezolvarea! Bafta!

Mickey1: Mulțumesc , m ai ajutat mult :*
Răspuns de Utilizator anonim
1
.......................
Anexe:

Mickey1: Mulțumesc
Alte întrebări interesante
Matematică, 9 ani în urmă