Matematică, întrebare adresată de alinneagoe, 8 ani în urmă

Ma puteti ajuta va rog?
4. Rezolvati prin metoda substitutiei:
\left \{ {{2(x+y+1)-3(2x-y-3)=12} \atop {4(2x-y-1)+3(3-x-y)=3}} \right.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iustintoma14
1

Răspuns:

Salut!

Sper că te-am ajutat!

Ai rezolvarea în atașament!

#Iustin ✔️✔️✔️

Anexe:

iustintoma14: Scuze am scris repede și urât, dar sper că înțelegi
iustintoma14: Seară frumoasă!
alinneagoe: Mersi , lafel
Răspuns de mbc220861
1

Răspuns:

x=1

y=1

Explicație pas cu pas:

2(x+y+1)-3(2x-y-3)=12

4(2x-y-1)+3(3-x-y)=3

Facem inmultirile si renuntam la paranteze

2x+2y+2-6x+3y+9=12

8x-4y-4+9-3x-3y=3  Grupam termenii asemenea

-4x+5y=1

5x-7y=-2

Din -4x+5y=1 scoatem 5y=1+4x   ⇒y=(1+4x)/5 si il inlocuim pe y in relatia 5x-7y=-2        5x-7(1+4x)/5=-2  Aducem la acelasi numitor si obtinem

25x-7-28x=-10   ⇒ -3x=-3   ⇒x=1

y=(1+4x)/5   y=(1+4)/5= 5/5=1    ⇒y=1

Alte întrebări interesante