Limba română, întrebare adresată de claudiadanciu2007, 8 ani în urmă

O carte proastă, dar legată-n piele, Cu aur pe cotoare şi cu stele, Luxoasă, lustruită şi bogată, Stă-n raft ca o cucoană bosumflată. [...] Din raftul de alături, subţirea cărţulie Se-ntreabă cu sfială din palida-i hârtie Dacă-nţelesul cărţii şi scrisul se măsoară Cu luxul şi grosimea-n stor de dinafară. Ea-l descurcă, foile îi ies, De-abia se descifrează de jerpelite ce-s[...] Broşura se smereşte şi întreabă: - Cucoană, eşti o carte a unui om de treabă, Dar cum se face, voi Să ştiu, de ce atâtea foi? [...] Condeiul, când e ager şi nu minte, Un gând îl spune-n câteva cuvinte. Ţi-e mătură condeiul şi mâna cât copia, De te lăţeşte atâta şi cu nemiluita? (Tudor Arghezi, Volumul şi crâmpeiul) va rog, ajutor! enumera o imagine vizuala si o personificare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
4

Imagine vizuală

"O carte proasta, dar legată - n piele

Cu aur pe cotoare și cu stele"

Personificare

"Broșura se smerește și întreabă"

Imaginea vizuală este o formă estetică realizată cu ajutorul stimulilor vizuali, prin intermediul căreia autorul conturează un frumos tablou vizibil cititorului.

Personificarea este figura de stil prin intermediul căreia li se atribuie însușiri omenești obiectelor, fenomenelor, acțiunilor.

Alte întrebări interesante