Limba română, întrebare adresată de rosuionica79, 9 ani în urmă

o compunere care sa inceapa cu o intamplare  si care sa descrie rasaritul de soare de la mare si sa se termine cu un proverb

 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rawan
2
       Soarele se îndepărta uşor de linia orizontului şi cu cât înainta,cu atât discul lui se micşora , ca o roată mare de foc într-o direcţie de toţi ştiută  ..centrul cerului , care din adumbrire deveni mai luminos , proiecta mai intens lumina solară şi ea  din ce în ce mai dogoritoare . 
  Priveam nostalgic spre acest  răsărit marin , când deodată veni o pasăre  dinspre ceruri şi mă întrebă   ce fac aici , cum de n-am plecat încă . Îi explicasem că oamenii nu sunt ca ele , ei nu migrează ..rămân în acelaşi loc . Însă convingerile lor legate de călătorie m-au făcut să plec ..şi am lăsat această lume atât de frumoasă dar stingheră , care mă făcea să mă simt singur pe o alta străină , dar care mă făcea să mă simt unic , sprijinit de forţa necunvâtătoarelor ..şi am rămas acolo , iar la fiecare început de toamnă  de pe vechile meleaguri , aveam ocazia să mă reîntâlnesc cu tovarăşele mele păsări călătoare . 
 Am ajuns umil la concluzia că pentru mine , cel puţin , proverbul ' Tot mai bine e acasă ' este o minciună pură .  

Alte întrebări interesante