Limba română, întrebare adresată de Tepotajuta, 9 ani în urmă

o compunere de 15 randuri in care sa povestesti o intamplare petrecita in lumea jucariilor ,flolosind cat mai multe ortograme ex( s-a,l-ai)marchez cel mai bun răspuns

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alealexandra2908
2
Azi de dimineață m-am trezit cu gândul la noua mea jucărie pe care mama mi-o va cumpăra azi. Este o păpuși a cu parul blond și ochii albăstrui și este îmbrăcată în roz. Îmi plece foarte mult de ea.
Pe la orele amiezii eu împreună cu mama mergem la cumpărături. Intram amândouă în magazinul de jucări, unde am văzut păpușă. Mama ii pletele vânzătorului iar eu iau păpușă. Parca as fi fost într-un vis. Cum am ajuns acasă am luat păpușă si am început sa ma joc cu un ea. Atunci am observat ca ea era magica. Vorbea!M-am așezat pe pat și am început sa vorbesc cu ea. Mi-a spus ce s-a se întâmplase ieri. Ea văzuse din vitrina magazinului. Zicea ca un băiețel a intrat în magazin și a luat fără sa plătească un ursuleț de pulusi. Apoi,cand a ieșit din magazin l-a rup în mii de bucatele. Apoi a plecat, fericit.
După toate astea era tare nervoasa, iar păpușica s-a gândit sa îmi zică ceva mult mai frumos;cu se juca ea cu prietenii sai din magazin. Mi-a spus ca seara, după ce vânzătorul pleca acasă, toate jucăriile începeau sa se joace, sa cânte, sa danseze și sa distreze.
-Era foarte frumos acolo!zice ea.
-Și aici îți va plăcea!zic eu cu un zâmbet mare pe fata.
Apoi a zâmbit și ea
Tot restul zilei mi-a petrecut printre jucării. Îmi plăcea sa fiu înconjurată de lel.
*sper sa îți fie de folos și sa nu existe greșeli gramaticale. Și dacă exista, scuze*

Tepotajuta: mulțumesc!
alealexandra2908: cu plăcere :)
Alte întrebări interesante