Limba română, întrebare adresată de Adițul, 9 ani în urmă

O compunere despre vacanta de iarna


andreeapotter2: se poate si despre o zi din vacanta de iarrna?
Adițul: Dap

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dacigeorge
8
Vacanta mea de iarna , a fost impresionanta ,deoarece am reusit sa imi indeplinesc toate dorintele pe care le planuiam  si am primit tot ce mi-am dorit .
Am fost alaturi de familia mea ,ne-am simtit bine toti impreuna ,bunelu,bunica,unchiu,matusa,sora,fratele(iti alegi tu) si sa nu uitam de mama si tata care mi-au indeplinit dorintele mele (pui si tu ce ai primit)
sper ca am fost de ajutor !!

Adițul: Mulțumesc
dacigeorge: cu placere
Răspuns de andreeapotter2
9
                                    Darurile lui Mos Craciun

Este Ajunul Craciunului.Afara ninge ca-n povesti.Casele si-au pus caciuli de blana alba.
Eu stau la fereastra casei mele si privesc,plictisita. Dar dintr-o data simt o mica ,,furtuna,, prin care sia facut aparitia un... spiridus! Eram mirata.Dar,el mi-a inmanat o scrisoare si a disparut. In ea scria ca am fost aleasa sa fiu ajutoarea lui Mos Craciun,deoarece era foarte necajit. Tot ce trebuia sa fac era sa scriu ceva pe acea bucata de hartie. Am scris si spiridusul,imbracat inr-o haina verde cu dungi rosii,mi-a spus sa il insotesc. In cateva secunde ajunseseam intr-un loc atat de minunat! Un brad urias,cu o steluta aurie in varf,peste tot decoratiuni de Craciun!Pe fereasta norii cernea stelute argintii. In dreapta era o usa pe care era atasat un Om-de-zapada. Am intrat si era chiar Mosul! Era suparat,deoarece avea nevoie ca maine sa faca toate cadourile. Insa avea prea putine ajutoare. I-am spus sa nu planga. Am iesit din camera si am mers insotita de un fulg ,in locul unde se creaza jucarii. Erau doar 15 spiridusi,deoarece 5 si-au dat demisia. Le-am spus sa nu fie suparati, si sa ne ajute si fulgii de nea si oamenii de zapada. Am inceput sa facem cadouri pe banda rulanta . Daruri de pret,atat de frumos lucrate si impachetate! Dupa 4 ore am terminat si am hotarat sa ii lucram si Mosului un cadou,o caciulita noua. I-am pus-o in sanie si l-am chemat,spunandu-i ca ar trebui sa fie mandru de noi.Ne-a felicitat si s-a urcat in graba insotit de renii lui . Un fulg s-a oferit sa ma duca acasa,si am acceptat. M-am bagat in patul me,invelita cu paturica pufoasa si am adormit. Dimineata, am gasit sub brad multe daruri minunate!
A fost o zi de neuitat!
sper ca te am ajutat si scuze daca sunt greseli. mult succes in continuare!!

andreeapotter2: am muncit destul de mult la ea si sper sa iti placa
Alte întrebări interesante