Limba română, întrebare adresată de iosifn530, 8 ani în urmă

Pornind de la ideile exprimate în textul citat, scrie o compunere de minimum 150 de cuvinte, cu titlul Miracolul cuvântului.
Vă rog să mă ajutați! Dau coroană!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raclauanamaria
114

Răspuns:

Cuvintele sunt uneltele poetilor cu ajutorul carora infaptuiesc minuni,iar minunile lor se numesc poezii.

Poetul își deschide sufletul ,sentimentele,visurile,trairile,dezamagirile sale ,lacrimile sau bucuriile,fiind obisnuiti să plângă chiar daca nu simte durerea

Astfel cuvintele pot deveni miracolul lumii care insenineaza chipul omului,il poarta pe aripi de vis in diverse si minunate lumi,îl pot intrista sau bucura ,il pot ridica si cobora și totuși poetul rămâne de neatins

Răspuns de camaproastasfgv
39

Răspuns:

Miracolul cuvantului

Miracolul cuvantului. ce este acela ,,miracolul cuvantului,,? dupa mine ,asta inseamna cuvantul ,unitatea de baza a vocabularului,este un mijloc de comunicare interumana alcatuit din unul sau mai multe sunete prin care se exprima o idee, un gand,un sentiment,o actiune e.t.c. .pentru ca este o fiinta sociala ,omul,de la aparitia sa,a trakt in comunitati,membri acestora intelegandu-se intre ei, mai intai prin semne si sunete nearticulate,iar mai tarziu prin vorbile,care consta in capacitatea de a comunica prin cuvinte.

stau uneori si ma gandesc la oamenii care nu pot vorbi,si care nu se pot exprima. ei pot comunica doar prin semne. of......dar oare cum e sa te duci la scoala, si doamna te pune sa citesti si tu nu poti? acum stiu la ce va ganditi: ,,Exista o scoala speciala pentru ei", dar eu ma refeream la faptul ca nu poti comunica unu cu altul, doar prin semne. Dar pentru adulti cum e? oare cum e sa te duci la magazin sa cumperi o paine, si nu poti cere frumos ce vrei.

Pentru unii dintre noi care suntem perfecti sanatosi, pot vorbi,pot aude, si asa mai departe, ar trebui sa se tina de cuvant. in exemplele de mai sus ,ati observat ca oamenii care nu pot vorbi,nu se pot exprima, dar asta nu inseamna ca nu se pot tine de cuvant. asa e cu toata lumea: nu conteaza cum esti, ce probleme ai,dar cel mai important e ca este un miracol ca suntem sanatosi, un miracol ca putem vorbi, si la sfarsit, este MIRACOLUL CUVANTULUI!

hei! sper ca te am ajutat!

Alte întrebări interesante