Limba română, întrebare adresată de tomita5563, 9 ani în urmă

Povestiti Dumbrava Minunata in 25 randuri! Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bebedumi70
3
                                            Dumbrava Minunata
     
          Ramasa fara mama inca de mica, Lizuca se vazu nevoita a locui cu mama ei vitrega.Doamna Mia Vasilian ...,caci asa o chema pe dansa, era bogata si de famile nobila,pe cand  Lizuca era o fetita saraca si cu obiceiuri simple, invatate de la bunicii din partea mamei pe care fetita ii iubea foarte mult.
          Tatal ,era mai tot timpul plecat de acasa, asa ca doamna  Mia era libera, si putea sa se poarte intocmai cum simtea. Iar,pentru ca nu o suporta deloc pe Lizuca, radea de ea in fata musafirilor si a servitoarelor.
           Intr-o zi,chinuita de una dintre servitoarele doamnei,micuta hotaraste sa plece la bunici impreuna cu Patrocle. Patrocle, era catelul ei,care desi nu vorbea,intelegea tot ce spunea fetita. Lizuca,nu se intelegea doar cu Patrocle..; ea vorbea cu florile,cu furnicile, cu pasarile...;a vorbit chiar si cu Sfanta Miercuri ! 
           De felul ei , copila era politicoasa.A cerut voie rachitei s-o lase sa intre in scorbura ,unde s-a speriat de un iepurasi crezand ca este un bursuc.Dumbrava era mare si frumoasa ,iar ea mica si obosita. Adormind,Lizuca viseaza ca vorbeste cu cei sapte pitici,cu doi batrani si o domnita  care-i spun fel de fel de povesti,una mai frumoasa si mai interesanta ca alta...;despre zane bune; zane rele ;despre printi ,si despre Dumbrava de alta data .La final,batranica spune o poveste despre mama fetitei ,iar Lizuca plange si adoarme leganata in bratele zanei bune. Spre dimineata, musafirii noptii o duc la casa bunicilor.
             Cand s-a trezit ,era in casa bunicilor ,si tare fericita mai era ...
Iar cand credea ca a scapat de doamna Mia si servitoarele ei,le auzi vocea din curte.Cele doua venisera sa o ia acasa, dar bunicii nu vrura s-o mai dea.Si fiindca s-au apropiat prea mult de stupi, cele doua fura intepate de albine si se pusera pe fuga.
             Lizuca ramase la bunici unde se simtea cu adevarat acasa, iubita si fericita.


bebedumi70: o scurtezi tu....alegi din ea ce vrei .
Alte întrebări interesante