Limba română, întrebare adresată de Zz10, 9 ani în urmă

Povestiti textul D-l Goe de la Sa nu mai ramana repetent pana se catara si scoate capul pe fereastra

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aleguzu17
3
Ca sa nu mai ramana repetent si anul acesta, mam' mare, mamitica si tanti Mita au promis lui Goe sa.l duca la Bucureşti de 10 mai.
Putin ne importa daca
aceste 3 dame se hotarasc a părăsi locul lor doar de hatârul băiatului. Destul ca foarte de dimineata cele 3 dame frumos gatite impreuna cu Goe asteapta cu multa nerabdare pe peronul din urbea X trenul accelerat care trebuie sa le duca la Bucureşti. Trenul in care se vor sui ajunge in Gara de Nord la 7:50 a.m. D.l Goe este foarte impacient si cu un ton de comanda zice incruntat catre mam' mare ca de ce nu mai vine trenul.Cucoana ii spune ca vine imediat. Si sărută pe nepotel apoi ii potriveste pălăria. Goe poarta un frumos costum de marinar,palarie de paie cu inscriptia pe pamblica "Le Formidable" si sub pamblica biletul infipt de tanti Mita. Mam' mare zice ca.i sta bine baiatului cu costum de marinel.Cucoanele o contrazic zicand ca se zice marinal dar Goe le face proaste si zice ca este mariner. Dar nu e vreme de discutii filologice...soseste trenul.Si nu sta mult.Trenul e plin. Dar cu multa bunavointa din partea unor tineri se fac locuri pentru dame. Mam' mare isi face cruce si aprinde o tigara. Goe nu vrea sa intre în cupeu;vrea sa stea in coridor cu barbatii. Un tanar ii spune micuţului sa nu scoata capul pe fereastra. Acesta il face urât si ii spune sa.l lase in pace.
Si dupa ce se strâmba la urâtul se spânzura cu mainile de vergeaua de alamă si scoate capul pe fereastra.Dar n.apuca sa spuna ceva uratul caci mititelul isi retrage capul gol îngrozit inauntru.
Alte întrebări interesante