Istorie, întrebare adresată de Maziluana, 9 ani în urmă

Realizați in text despre societatea feudala

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alecsandra70
5
Societatea feudală

Societatea feudală se mai numește si Epoca Feudala (Epoca Medievală) și vine de la cuv. feud=un lot de pământ.
În aceea vreme, existau țărani și seniori sau oameni bogați (care aveau totul).
Țăranii erau de doua categorii:
Țăranii liberi care aveau pământ pentru a produce fructe si legume, aveau animale care le țineau in casele oamenilor (daca era iarna sau o vreme răcoroasă), dar, în anumite sărbători puteau mânca carne. (pe atunci, bolile nu erau cunoscute).
Viață lor era foarte grea. Casele lor erau făcute din lemn consolidat cu chirpici, iar acoperișurile din paie sau trestii, în acea casa era doar o singura încăpere unde era si o soba pentru iluminat, căldură sau pentru prepararea hranei, dormeau pe jos (NU EXISTAU MOBILIER, VASE, TACAMURI SAU ALTE OBIECTE CARE AU FOST INVENTATE MAI TARZIU) și țineau animalele în case in caz daca era iarna sau o vreme destul de neplăcută și trebuia sa dea la biserica a zecea parte din recolta acestuia.
Existau și țărani dependenți (după nume, oameni care depindeau de senior) care aveau diferite obligați față de senior:să nu se căsătorească decât cu acordul seniorului și cu cineva din acest pământ, nu aveau voie sa paraseasca din pământul seniorului, nu puteau sa trimită moșia altcuiva decât cu acordul seniorului si plătind o taxa, participau in armata pe vreme de război, etc.
Bărbați purtau o ie, care era legata la sold cu o centura, iar ca încălțăminte opinci.
Femeile se îmbrăcau cu o rochie lunga, cu un sorț și mereu își prindeau parul (erau obligate sa facă asta), se încălțau cu opinci, iar femeile căsătorite erau forțate sa poarte o basma la fata, sa se vadă numai ochii.
Viața seniorului era foarte buna si relaxanta: avea foarte multe lucruri (o suma mare de bani, pământuri, mori de apa, mori de vânt, pășuni, castele, etc.) și avea țărani dependetți care lucrau din greu la "averea" seniorului.
Vasalul era omul care era puțin mai sarac decât seniorul.
Regele era cel mai important om/ conducător pe vremea aceea care avea toate drepturile și, desigur datorii față de țara respectiva.

Sper că te-am ajutat!

Maziluana: Ms
Alte întrebări interesante