Limba română, întrebare adresată de alisvaideanu, 8 ani în urmă

realizati un text scurt in care sa existe 2 verbe la modul indicativ, 2 la conjuctiv ,2 la conditional optativ si 2 la imperativ. Va roooooooog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matejaleee
1

Explicație:

Profesoara de română a plecat la mare. Ne-a adus câte un suvenir când s-a intors din vacanță. Mi-aș dori să ii spun ca nu imi place, dar gestul contează.crezi ca și-ar face o părere proasta despre mine daca i-aș spune? Da-mi un sfat! Ce sa fac? Ajuta-ma, te rog! Am mare nevoie de tine. Simt ca trebuie sa imi spun părerea. Tu ce ai face?

Răspuns de paraschivsabilari21
1

Am plecat în excursie cu profesoara de sport... Nu este chiar o excursie, ci o expediție. Ne-a spus să luăm la noi mâncare, apă, corturi, saci de dormit, și să fim pregătiți pentru orice. "Ar fi fost bine să luăm și umbrele" ne-a zis, dar deja plecasem, însă eu mă gândisem că aș vrea să nu-mi ud hainele, și mi-am luat o pelerină de ploaie cu mine. Ajunși în pădure, "Veniți aici!" ne-a zis un coleg, văzuse o șopârlă și se speriase... Doamna l-a calmat, dar acesta nu s-a potolit, ne-a m-ai strigat "Nu mergeți pe aici!", crezând că sunt și altele. În final, am campat pe un vârf de deal și am făcut un foc de tabăra.

NOTĂ : Primele două verbe îngroșate sunt la indicativ, apoi următoarele sunt la conjunctiv, și tot așa...

Alte întrebări interesante