Limba română, întrebare adresată de alexandrinaschitco2, 8 ani în urmă

Realizează o compunere narativă de maxim 10 rânduri cu titlul Veaţa de elev în care să imbinaţi vorbire directă şi cea indirectă ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Viata de elev

Dormeam dus visand la vacanta de iarna si la zapada alba ce pica din cer,insa din departare am auzit un zgomot.Era alarma! Am sarit repede din pat si m-am uitat la ceas.Era deja ora sapte.M-am grabit sa ma imbrac si am luat in repezeala din bucatarie un mar .

Eram disperat mama deja plecase si uitase sa ma scoale.Dintr-o data mi s-a aprins beculetul .Trebuia sa i-au bicicleta .M-am grabit in garaj si am inceput sa pedalez inspre scoala. In sfarsit am ajuns in fata scolii.Mi-am lasat bicicleta in fata si am luat-o la fuga spre clasa. Insa cand am deschis usa doamna profesoara imi spuse cu o voce grava: -Aaaaa,uitati ,a venit si domnul(doamna)......! Toata clasa rase batjocoritor.Eu rosind i-am spus doamnei profesoare "buna ziua"si m-am indreptat cu capul in pamant spre banca mea.Cativa colegi inca radeau de mine si cateva colege ma aratau cudegetul spre mine chicotind.

-Dragi elevi astazi vom vorbi despre verb si modurile ,impreuna cu timpurile sale......

Clopotelul sunase ,iar scoala se terminase.Nu cred ca este necesar sa va vorbesc despre tot ce am facut la celelalte ore,dar va pot spune ca am primit cateva avioane de hartie in cap.Clopotelul ma salvase de la un atac de mototoale de hartie ,deoarece toti se ridicasera si se inghesuiau la usa. Eu am iesit ultimul. Ajunsesem acasa si in graba mi-am scrijelit repede tema de zici ca era nu stiu ce papirus cu hieroglife.Eram terminat .Temele fusesera ultima picatura.M-am bagat in pat si am dormit bustean.In sfarsit puteam sa visez din nou la vacanta de iarna si la zapada.

Vacanta ce o asteptam din toata inima!

Alte întrebări interesante