Limba română, întrebare adresată de monicastef1, 9 ani în urmă

Redactati o compunere despre o intimplare fericita din familia voastra. In care sa introduceti dialogul. Dati un titlul potrivit compunerii.Redactati planul de idei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de butnariudiana1
1
Poti povesti ziua de Pasti,cum a decurs ,desigur cu o intamplare frumoasa :)
Este Pastele,o zi insorita de primavara,soarele straluceste arzator,cerul de-un albastru pur  se lasa asternut de norii pufosi,cu o forma neregulata si totusi perfecta.Noi,intreaga familie,sarbatorim aceasta sarbatoare binecuvantata impreuna.De dmineata,ne asezam la masa pentru a ciocni cate un ou fiecare si pentru a gusta din bucatele alese pregatite.Cand punem oule pentru a le ciocni,deodata se iveste un om in varsta,la poarta,pitit,imbracat saracacios,dar cu un zambet vag pe fata.Ne-am bucurat la vederea lui si l-am poftit la masa,este un om care locuieste pe strazi din mila oamenilor,am ciocnit cu totii cate un ou.
-Ma bucur ca am gasit oameni cu un asa suflet  cald.zice timid
-Este Pastele,o sarbatoare,o zi in care trebuie sa fim mai darnici,dar asta  nu inseamna ca doar de Pasti trebuie sa fim darici,zice mama cu o voce joasa parca cu niste lacrimi in ochi.
Cam asta,scuze,daca nu am folosit foarte mult dialog,insa,am vrut sa fie ceva frumos,mai poti pune tu niste linii de dialog ,inainte de asezaea la masa,ceva pe acolo,gasesti tu.

steligeo: ouale ( nu " oule)
Alte întrebări interesante