Limba română, întrebare adresată de dragoscenoiu, 7 ani în urmă

redactati o compunere inspirata de imaginea (pag 148) predominant narativă în care sa inserati o secvență descriptiva (30-50) una diagonala (4-5) replici și una explicativa (30-50) pe o coala A4​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Jo0
1

Răspuns:

Explicație:

Intr-o zi de primavara, impreuna cu colegii mei de clasa, am hotarat sa vizitam Muzeul de Dinozauri din orasul nostru. Eram cu totii incantati si nerabdatori sa vedem scheletele uriaselor animale preistorice despre care citisem in cartile de istorie .

Ghid: Bună dimineața, copii! Bine ați venit la Muzeul de Dinozauri! Sunteți pregătiți să descoperiți lumea fascinantă a dinozaurilor?

Ana : Da, suntem foarte nerăbdători!

Ghid: Excelent! Înainte să începem turul, trebuie să vă spun câteva lucruri importante despre dinozauri. Sunt animale preistorice care au dispărut acum milioane de ani, iar acestea sunt fosilele și scheletele lor pe care le veți vedea aici în muzeu.

Alex: Cât de mari erau dinozaurii?

Ghid: Unii dintre ei erau foarte mari, precum Tyrannosaurus Rex, care putea ajunge până la 12 metri lungime și 5 metri înălțime.

Dan: Uau, asta sună interesant! Ne puteți arăta acum câteva schelete?

Ghid: Sigur! Să ne grăbim, timpul zboară și mai avem multe de văzut și de învățat!

Ghidul ne-a condus intr-o sala unde am putut vedea scheletele impresionante ale unor dinozauri care ne depaseau cu mult in inaltime si greutate. Am ramas uimiti de marimea acestor animale preistorice si de complexitatea scheletelor lor.

In timp ce priveam cu atentie scheletele, ghidul ne-a explicat despre istoria dinozaurilor si despre modul in care acestia traiau si se hraneau. Am aflat, de asemenea, despre descoperirile arheologice si procesul de excavare a fosilelor.

Dupa ce am incheiat turul cu ghidul, ne-am plimbat prin muzeu si am putut admira alte exponate, precum jocurile si puzzle-urile cu dinozauri sau scheletele de animale preistorice mai mici. Am petrecut mult timp incercand sa rezolvam puzzle-urile si sa identificam fiecare dintre scheletele expuse.

In final, am plecat de la muzeu cu o multime de amintiri frumoase si informatii interesante despre dinozauri. Aceasta vizita a fost una dintre cele mai fascinante experiente ale mele

Sper sa te poti inspira un pic din ce am scris......


dragoscenoiu: mulțumesc mult
Alte întrebări interesante