Istorie, întrebare adresată de larisa4367, 7 ani în urmă

Redactați un eseu structurat cu titlul
Participarea Romaniei în al-II-lea război
mondial, dupa urmatoarea structura:
-anul 1940
operatiunea Barbaross
-batàlia de la Stalingrad
actul de la 23 august 1944
•participarea armatei romane la
dezanificarea Europei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dedly6785
1

Răspuns:

La 23 noiembrie 1940, România semnează Pactul Tripartit, alinându-se oficial Germaniei, Italiei și Japoniei.Încă din 1937, România a intrat sub controlul unui guvern fascist care avea o asemănare mare cu cea a Germaniei, inclusiv legi similare anti-evreiești. Regele României, Carol al II-lea, a dizolvat guvernul un an mai târziu din cauza unei economii eșuate și l-a instalat pe Patriarhul Ortodox al României ca prim ministru.

Operațiunea Barbarossa (în germană Unternehmen Barbarossa) a fost numele de cod secret acoperitor folosit de conducerea Germaniei naziste pentru operația militară de invadare a Uniunii Sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acțiune începută la 22 iunie 1941. Scopul inițial al operațiunii a fost cucerirea Rusiei Europene și a Ucrainei până la Arhanghelsk în nord și Astrahan în sud. Se presupune că eșecul Operațiunii Barbarossa a dus, în cele din urmă, la înfrângerea Germaniei naziste, fiind un punct de cotitură pentru soarta celui de Al Treilea Reich condus de Adolf Hitler.

Carol al II-lea al Românieia fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Carol a fost primul născut al regelui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria, dobândind prin naștere titlul de Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (transformat mai târziu de Ferdinand în Principe al României).

Explicație:

Scuze că e așa de lunga dar poți sintetiza o parte

Alte întrebări interesante