Limba română, întrebare adresată de bibi893, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 15-20 randuri in care sa-ti imaginezi ca te-ai intalnit cu un personaj dintr-un text literar citit . Poti folosi si urmatoarele expresii: fericul taram al povestilor, tacere apasatoare, aparitia magica a curcubeului. Dati-i un titlu potrivit.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GabrielaAndraG3
29
Întâlnirea cu Spiridușul Barbă-Cot

Eram într-o zi acasă.Afară vremea nu părea a fi bună.Cerul era cuprins de nori cenușii care erau gata să varse picuri.Mă așez lângă dulăpior căutând o carte cu povești.În spatele dulăpiorului am găsit o carte care o primisem de la verișoara mea.”Spiridușul Barbă Cot”.Am luat acea carte și m-am așezat pe pat începând să citesc....
În scurt timp somnul mă luă în lumea viselor.

Deschid ochii și îmi dau seama că nu mai sunt în patul meu moale ci pe o pajiște.Eram speriat, am privit în jur iar din depărtare observam că cineva se îndreaptă spre mine.M-am ridicat de jos iar lângă mine își făcu apariția un spiriduș cu barbă lungă.Eu mă uitam spre el iar el spre mine.Liniștea era tot mai apăsătoare până când el spuse fericit:Bun venit în taramnul povestilor.El incepu sa imi povesteasca despre comoara ca ia fost furata.Si ma ruga sa il ajut.Am trecut prin multe aventuri cu el pana sa gasim comoara sa.Cand am găsit-o el imi multumi.Un tunet se auzi si in acurt timp ma trezisem in camera mea.
Alte întrebări interesante