Limba română, întrebare adresată de iustinac, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de 150-300 de cuvinte, în care să prezinți o intamplare
reala sau imaginară petrecută într-un parc de distracţii.
In compunerea ta, trebuie:
- să relatezi o intamplare, respectând succesiunea logică a faptelor,
- să precizezi două elemente ale contextului spatio-temporal;
- să respecti structura specifică tipului de compunere cerut;
- să ai obligatoriu numărul minim de cuvinte precizat.
!!!AJUTOR, DAU COROANA!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Nu te bucura de necazul altuia...

Anda și Gina sunt prietene. Câteodată însă, parca ar fi doua pisici gata de sfada. Astăzi, împreună cu mamele lor, fetitele au fost la bâlci, de unde s-au întors cu câte o minunatie de balon umplut cu gaz

Și, în vreme ce mamele stau în gradina, la o cafea, Anda și Gina se joaca printre straturile de flori. Deodată, Anda atinse balonul de o tufa de trandafiri și... Poc! Balonul se sparse. Anda se întrista. Gina însă nu se arata prea înduioșata de necazul ei. Acum numai ea mai avea balon, iar acesta devenise și mai prețios. Și, ca să fie sigura ca nu-l va pierde, îl lega cu grija de ghidonul triciclete.

- Pana la urma toate baloanele se sparg, sunt prea fragile, ii zise Anda cu ciuda în glas. Asta o sa se întâmple și cu al tău!

- Nu, nu, cu al meu nu! i-o întoarse Gina. Voi avea eu grija! adaugă, avantandu-se cu tricicleta printre straturile cu flori.

Dar, la o curbă tricicleta se răsturna, iar Gina... Buf!, cazu și ea. Ața balonului se desfășura de pe ghidon și acesta se înaltă tot mai sus. Dintre straturile de flori, Gina ii urmări zborul, dezamăgită.

Acum, nu mai era niciun balon și pacea se aștern din nou între cele doua fetite. Sunt sigur/a însă că Ginei ii era rușine de felul în care se purtase mai înainte cu Anda!


iustinac: Multumesc
Alte întrebări interesante