Limba română, întrebare adresată de Oana2006127, 9 ani în urmă

Redactează o compunere, de 20-25 de rânduri, în care sa descrii un tablou de iarna și care sa se încheie astfel: Odată cu primele raze, totul a dispărut, însă, ca prin farmec.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FrancescaRoberto
2
Din nou acest anotimp frumos ni-a calcat pe pragul casei .Familia mea , dar si altele fiind bune au acceptat ca ea sa intre la noi in case si sa faca spirite de sarbatori .Afara este cam frigut , a inceput sa ninga . Iarna a pregatit un dar pentru noi un covor gros tesut chiar de ea , care are de gand sa-l asterne chiar acum . Cand zana iarna atinge cu bacheta sa magica copacii , acoperisurile caselor , totul deja este alb . Acum nu a mai ramas nici un loc liber ,nici un centimetru de pamint ce sa se vada . 
Acum totul arata diferit . Acei copaci fara  frunze si inghetatti au fostdecorati de oameni ca sa aduca spiritul Craciunului in localitate . 
Pe strada nu se vede nici o masina . Linistea patrunde in casele oamenilor se face tarziu .
Acum ca e Craciunul afara zapada e mai mare .Aceste sarbatori trec repede precum vor trece si acum . Uneori natura se supara pe zana iarna ,deorece ea face sa fie uneoi pre frig . Eu sunngur/a nu am curajul sa o cert pe zana iarna , deorace cand e furioasa ne asteapta geruri , zapezi mari si timp rau .
Acum ca natura au supat-o cu bataile de cap , acei copaci au pretentii , i-au zis totul si acum ea nu mai are de gand sa stea pe aceste meleaguri , are de gand sa plece acum ca au trecut 3 luni . Si-a luat covovrul tesut special pentru noi , a dezghetat totul , babele de zapada s-au topit ..
Soarele acum nu mai apare , dar degraba va aparea . Toti copii vor fi fericiti , vor putea sa se joace afara langa acei copaci fericiti . 
O data cu primele raze , totul a disparut (complet),insa,ca prin farmec . 
Alte întrebări interesante