Istorie, întrebare adresată de edyflorea, 8 ani în urmă

redacteaza un scurt text in care sa prezentati personalitatea lui Al.I.Cuza , folosind informatiile de la rubrica Retinem dar si pe cele din lectura suplimentara Mos Ion Roata de Ion Creanga​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kathswife
8

Răspuns:

Cu toții știm despre Alexandru Ioan Cuza după marea sa realizare: Unirea. Dar oare cineva s a sinchisit sa și imagineze ce altceva îl mai deosebea pe Cuza?

Domnitorul era un om de rand care asculta toate sfaturile sătenilor, de la biete certuri penibile, la marile dezbateri care păreau imposibile. În timp ce toți îl știau ocupat cu Legile pe care le moderniza, Cuza avea grija de tara sa sa fie în siguranță iar asta da o forma de o domnie demna.

Chiar și îmbrăcat în cele mai elegante și mai strălucitoare haine, cu insigne și medalii pe care le câștigase sub fata unui om puternic și curajos, înăuntrul lui rămânea același domnitor care dintr un posibil simplu cetățean credincios.

A dat jos din funcții tot ce era nemulțumirea sătenilor, iar toți trădătorii i au dorit răul. Chiar dacă politicienii și boierii care i au ținut ura și l au exilat, toți locuitorii tari au fost mulțumiți și au fost fericiți ca l au cunoscut.

__________________________

Sper ca te am ajutat :)

Alte întrebări interesante