Redactează un text argumentativ VA ROG URGENT!!
Răspunsuri la întrebare
Pentru a obține un text argumentativ reușit, se recomandă să ținem cont de câteva noțiuni:
- Structura acestui tip de text – ipoteza, minim două argumente însoțite de exemple, concluzie;
- Conectorii specifici acestui tip de text – în opinia mea, în primul rând, în al doilea rând, în plus, în concluzie etc;
- Normele de scriere corectă;
- Coerență și originalitate;
- Raportarea la textul suport – dacă există, la experiența personală și/sau la imaginație;
- Respectarea temei date spre analiză.
Pornind de la aceste noțiuni, poți redacta un text argumentativ raportându-te la tema dată spre analiză. Spre exemplu:
Ipoteza – în ipoteză îți recomand să introduci tema ce urmează a fi dezbătută. Nu uita să folosești conector specific – spre exemplu: În opinia mea, consider că progresul științific și tehnologic reprezintă/nu reprezintă un progres al umanității.
Primul argument – aici îți recomand să te raportezi la textul suport. Nu uita de conectorul specific și de exemplu – spre exemplu: În primul rând, consider că progresul științific și tehnologic reprezintă/nu reprezintă un progres al umanității, acest lucru fiind susținut și de Sextil Pușcariu în Brașovul de altădată. Astfel, în text, autorul … (aici vei introduce informația oferită în textul suport), lucru care susține argumentul.
Al doilea argument – aici îți recomand să te raportezi la experiența personală sau la imaginația ta. Nu uita de conectorul specific – spre exemplu: În al doilea rând, consider că progresul științific și tehnologic reprezintă/ nu reprezintă un progres al umanității, iar acest lucru se reflectă și în viața mea de zi cu zi. Astfel …( aici vei introduce exemplul care se raportează la experiența personală; spre exemplu, dacă alegi să spui că progresul științific și tehnologic reprezintă un progres al umanității, poți ilustra felul în care te folosești de tehnologie și cum îți face viața mai ușoară și mai eficientă – poți descoperi materiale utile pentru educație, poți afla lucruri pe care nu le știi, poți aprofunda anumite subiecte școlare etc; te poți raporta la impactul asupra medicinii – datorită științei care a avansat și a unor dispozitive, medicina s-a îmbunătățit, iar acest lucru are un impact pozitiv asupra umanității etc).
Concluzia – îți recomand să concluzionezi argumentele oferite anterior, folosind conectorul specific – spre exemplu: În concluzie, luând în considerare argumentele prezentate anterior, consider că progresul științific și tehnologic reprezintă/ nu reprezintă un progres al umanității.
Despre textul argumentativ poți descoperi și aici: https://brainly.ro/tema/219454
Spor la teme!
#SPJ9