Matematică, întrebare adresată de CartofiorPatri8412, 8 ani în urmă

. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă omul se poate simți sau nu acasă în alte locuri decât în cele natale, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Țara pe care o iubesc de Maria, Regina României, cât și la experiența personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
13

Majoritatea psihologilor sunt de acord cu ideea că acasă este o atitudine față de realitate care nu se află în strânsă legătură cu o locuință fizică, ci reprezintă mai degrabă un sentiment de încredere, cunoaștere și familiaritate. În opinia mea, acasă este locul în care îmi pot permite să mă relaxez și să fiu eu însumi și de aceea cred că omul se poate simți acasă și în alte locuri decât cele natale.

În primul rând orice om caută o stare de împlinire și, din păcate uneori, locul natal reprezintă doar o întâmplare a hazardului, un loc în care nu se simte în largul său și față de care nu îl leagă sentimente puternice de apartenență și stabilitate.

În al doilea rând sentimentul de a te simți acasă este unul dintre cele mai puternice sentimente din lume. Un sentiment cald, plăcut, îmbietor și liniștitor. Un exemplu în acest sens ne oferă Regina României Maria care relatează în fragmentul extras din textul Țara pe care o iubesc sentimentele puternice trăite cu ocazia vizitării orașului Balcic și a peninsulei Caliacra.  Deși aceste teritorii deveniseră românești de puțin timp, regina simte un sentiment de liniște și pace atunci când le vizitează pentru prima dată. Sufletul său rezonează cu pitorescul locurilor fiind învăluit de un sentiment puternic de acasă. Datorită acestui sentiment, regina va construi mai târziu la Balcic un mic paradis și în va numi locul inimii mele.  

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că, omul se poate simți acasă în alte locuri decât cele natale deoarece acasă reprezintă mai degrabă un sentiment puternic de apartenență, stabilitate, liniște și pace, decât un punct pe o hartă oarecare.

Ne amintim:

Atunci când scriem un text în care argumentăm dacă omul se poate simți sau nu acasă în alte locuri decât în cele natale este foarte util să realizăm un plan astfel:

1. Citim cu atenție fragmentul extras din volumul Țara pe care o iubesc de Maria, Regina României;

2. Formulăm în introducere o teză (o idee personală pe care o susținem);

  • suntem de acord că omul se poate simți acasă în alte locuri decât în cele natale;
  • nu suntem de acord că omul se poate simți acasă în alte locuri decât în cele natale;

3. Enunțăm și dezvoltăm cel puțin două argumente adecvate opiniei formulate în cadrul cuprinsului;

4. În încheiere formulăm o concluzie

Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#BAC2022

Alte întrebări interesante