Matematică, întrebare adresată de paraschivpaul2755, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă păstrarea discreției în legătură cu viața privată este importantă sau nu, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Destăinuri de Profira Sadoveanu, cât și la experiența personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
7

Dreptul la viață privată și de familie este un drept fundamental prevăzut în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Deoarece dreptul la o viață privată reprezintă unul dintre drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor, în opinia mea, păstrarea discreției în legătură cu viața privată este foarte importantă.

În primul rând viața privată este un aspect al vieții esențial, care trebuie protejat și respectat, deoarece nu toate persoanele din jur au doar intenții bune. Unele persoane pot folosi informațiile din viața privată a unei persoane sau informațiile personale în detrimentul acesteia.  

În al doilea rând păstrarea discreției în legătură cu viața personală aduce cu sine un oarecare mister și admirație. Un exemplu în acest sens ne oferă Profira Sadoveanu care relatează în fragmentul extras din textul Destăinuiri modul în care scriitorul George Topîrceanu a reușit să păstreze doar pentru sine amănuntele importante care țineau de viața personală, acestea rămânând într-o bună măsură învăluite într-o aură de mister. Topârceanu ajunge, astfel, să fie extrem de iubit și prețuit datorită unor calități precum inteligență, talent și "discreție neamipomenită".

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că păstrarea discreției în legătură cu viața privată este, pe cât de necesară, pe atât de importantă, deoarece o atitudine reținută în vorbe și fapte are calitatea de a nu șoca și de a nu atrage atenția. În plus, discreția este o calitate care atrage simpatie și încredere.

Ne amintim:

Atunci când scriem un text în care argumentăm dacă păstrarea discreției în legătură cu viața privată este importantă sau nu este de mare ajutor întocmirea unui plan care să includă parcurgerea unor pași simpli precum:

1. Citirea cu atenție a fragmentul extras din volumul Destăinuiri de Profira Sadoveanu;

2. Formularea unei idei personale prin care;

  • suntem de acord că păstrarea discreției în legătură cu viața privată este importantă;
  • nu suntem de acord că păstrarea discreției în legătură cu viața privată este importantă;

3. Enunțarea și dezvoltarea a cel puțin două argumente adecvate opiniei formulate;

4. Formularea unei o concluzii bazate pe argumentele prezentate.

Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#BAC2022

Alte întrebări interesante