Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă stările de spirit pot fi schimbate sau nu prin prezența celor dragi, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Jurnal de război 1916 – 1917 de Maria, Regina României, cât și la experiența personală sau culturală.
Răspunsuri la întrebare
Un text în care argumentăm dacă stările de spirit pot fi schimbate sau nu prin prezența celor dragi ar putea avea această structură (dacă suntem de acord că stările de spirit pot fi schimbate prin prezența celor dragi):
Stările de spirit fac parte din ritmul emoțional al fiecărui om. Fiind mai puțin intense decât emoțiile, stările de spirit sunt descrise ca pozitive sau negative și, în opinia mea, printre factorii care le influențează se află și prezența celor dragi.
În primul rând stările de spirit sunt stări interne, subiective, care însă de multe ori pot fi deduse din comportamente. Spre exemplu, unele evenimente neașteptate, precum fericirea de a revedea un vechi prieten sau furia de a descoperi o trădare, ne pot schimba stările de spirit în câteva secunde și ne pot modifica radical comportamentul.
În al doilea rând, prezența persoanelor dragi în viața noastră este foarte importantă deoarece ne oferă sprijin, siguranță și iubire necondiționată, fiind singurele persoane care ne pot înțelege cu adevărat și capabile să ne îmbunătățească stările de spirit. Un exemplu în acest sens ne oferă Maria, Regina României, care în fragmentul extras din volumul Jurnal de război 1916-1917, relatează cum venirea surorii sale Ducky, îi schimbă radical starea de spirit, fapt remarcat inclusiv de apropiații săi, precum generalul Vlădescu.
În consecință, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că, stările de spirit, deși sunt stări interne și subiective, mai puțin intense decât emoțiile, care pot fi influențate de evenimente neașteptate, cu siguranță pot fi schimbate prin prezența celor dragi.
Ne amintim:
Un text argumentativ își propune să dea fiecăruia dintre noi capacitatea de a analiza niște realități și de a formula corect o opinie. Pentru a realiza acest lucru trebuie, în primul rând, să avem grijă ca opinia noastră să fie susținută prin argumente pertinente.
În redactarea unui text agrumentativ este necesar să avem în vedere câteva repere precum:
- formularea unei opinii faţă de problematica pusă în discuţie;
- enunţarea şi dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate opiniei personale;
- formularea unei concluzii pertinente;
- utilizarea corectă a conectorilor în argumentare;
- respectarea normelor limbii literare: norme de exprimare, de ortografie și de punctuație;
- aşezarea în pagină;
- lizibilitatea.
Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/975
Succes și spor la teme!
#BAC2022
#SPJ4