Limba română, întrebare adresată de pestisori9351, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă acceptarea prea multor sarcini devine sau nu o povară, raportându-te atât la informațiile din fragmentul prezentat, cât și la experiența personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
3

Realizăm un plan al textului în care argumentăm dacă acceptarea prea multor sarcini devine sau nu o povară:

1. Scriem în introducere o idee personală (teză);

2. Dezvoltăm în cadrul cuprinsului 2 argumente;

3. Formulăm în încheiere o concluzie .

Odată cu creșterea ritmului vieții, a crescut și numărul de sarcini pe care oamenii trebuie să și le asume zilnic, însă în opinia mea, acceptarea prea multor sarcini poate deveni o povară greu de gestionat.

În primul rând acceptarea unui număr prea mare de sarcini poate provoca stres și îngrijorare. Stresul este o reacție naturală, care în anumite situații poate determina o mai bună concentrare și performanță, însă atunci când acesta devine prea mare provoacă o suferință aproape imposibil de gestionat. De exemplu, bine-cunoscutul sindrom de burnout apare ca răspuns prelungit la factorii de stres de la locul de muncă, mai ales în cazul persoanelor care acceptă o listă lungă de sarcini de lucru greu de gestionat.

În al doilea rând aceptarea unui număr prea mare de sarcini poate duce la deficiențe de gestionare a timpului, presiuni de timp nerezonabile și imposibilitatea de a ne urma pasiunile, idealurile sau dorințele. Un exemplu în acest sens ne oferă scriitorul Șerban Cioculescu, care în fragmentul din textul Amintiri accentuează faptul că existența unui program zilnic foarte încărcat îl împiedică să își urmeze dorința de a se lăsa „în voia visării și hoinărelii”.

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că acceptarea prea multor sarcini poate deveni o povară, cu consecințe atât asupra sănătății fizice cât și asupra sănătății mentale.

Ne amintim:

Atunci când realizăm un text argumentativ folosim conectori, acele cuvinte sau structuri care semnalează etapa argumentării și asigură legătura dintre idei, paragrafe și diferite secvențe ale textului.

Argumentele trebuie susținute cu exemple din textul suport, experiența culturală sau personală. Atunci când oferim exemple putem folosi conectori precum: de exemplu, dovadă că, de pildă, având în vedere că, spre exemplu, un exemplu în acest caz etc.

Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#BAC2022

#SPJ4

Alte întrebări interesante