Limba română, întrebare adresată de Anndreea1948, 8 ani în urmă

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă amintirile influenţează sau nu cunoaşterea de sine, raportându-te atât la informaţiile din textul extras din volumul Memorii de Mircea Eliade, cât şi la experienţa personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
10

Putem argumenta că amintirile influenţează cunoaşterea de sine astfel:

Cunoașterea de sine reprezintă cunoașterea propriilor stări mentale, procese și dispoziții și implică o capacitate de înțelegere a proprietăților reprezentative ale stărilor mentale și rolul lor în modelarea comportamentului. În opinia mea, amintirile influențează cunoașterea de sine.

În primul rând putem dobândi autocunoaștere reflectând asupra semnificației comportamentelor și experiențelor stocate în memorie. Oamenii folosesc amintiri autobiografice pentru a-și stabili și menține identitatea. Un exemplu în acest sens ne oferă Mircea Eliade, care relatează în fragmentul extras din volumul Memorii modul în care amintirile din copilărie îi influențează cunoașterea de sine în ultimii ani de liceu.

În al doilea rând oamenii își examinează propriile amintiri pentru a își înțelege comportamentul prezent și a lua decizii, iar sinele se bazează pe o structură care include trăsături personale, cunoștințe generale despre perioadele și evenimentele care constituie viața noastră și amintiri ale unor întâmplări specifice din trecutul nostru. Spre exemplu, există o clasă specială de amintiri, denumită amintiri care ne definesc și care servesc ca elemente de construcție ale identității noastre precum când eram mic îmi plăcea mult să merg în vacanțe.  

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că dobândim autocunoaștere reflectând asupra comportamentelor stocate în memorie sau prin intermediul amintirilor care ne definesc, amintirile fiind astfel elemente importante care influențează cunoașterea de sine.

Ne amintim:

Când scriem un text în care argumentăm dacă amintirile influenţează sau nu cunoaşterea de sine putem realiza un plan astfel:

1. Citim cu atenție textul suport;

2. Formulăm o idee personală;

  • suntem de acord că amintirile influenţează cunoaşterea de sine;
  • nu suntem de acord că mintirile influenţează cunoaşterea de sine;

3. Formulăm și dezvoltăm cel puțin două argumente adecvate opiniei;

4. Scriem o concluzie a argumentării

Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#BAC2022

#SPJ4

Alte întrebări interesante