Latina, întrebare adresată de dorinaneacsu02, 8 ani în urmă

Referat de o coala A 4 despre Augustus cesear
Va rog mult de tot !! Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elena7eq
3

Răspuns:

Gaius Iulius Caesar Augustus (născut 23 septembrie 63 î.Hr. – decedat. 19 august 14 d.Hr.) este considerat primul împărat al Imperiului Roman, pe care îl conduce singur din 27 î.Hr. până la moartea sa din anul 14 d.Hr.

Născut sub numele de Gaius Octavius Thurinus este adoptat post mortem, prin ultima dorința si prin testament, de către unchiul sau, Gaius Iulius Caesar, în 44 î.Hr. A purtat mai multe nume de-a lungul timpului, motiv pentru care istoricii se refereau la acesta ca la Octavius, cand scriau despre evenimentele din 63 şi 44 î.Hr., Octavian (sau Octavianus) pentru evenimentele dintre 44 şi 27 î.Hr. si Augustus pentru evenimentele din 27 î.Hr.

Imediat după ce își preia moștenirea, își unește forțele cu Marc Antoniu şi Marcus Aemilius Lepidus si da naștere unei dictaturi militare cunoscuta ca “Al doilea triumvirat”. In 31 î.Hr. triumviratul se destramă din cauza căderii celor doi parteneri, iar Roma redevine republica prin numirea unui senat, însă doar in aparenta.

Imperiul Roman ia naștere sub aceasta forma prin definirea cadrului exact prin care un stat cu format republican poate fi condus de un singur conducator.

Din punct de vedere legal, Augustus deținea o serie de puteri garantate, precum puterea consulară.

Guvernarea lui Augustus, caracterizata prin relațiile comerciale, forța militară si acumularea de funcții din fosta republica inițiază o era a unei relative paci, cunoscuta ca “Pax Romana” si devine un model de guvernate pentru următorii guvernanți.

Augustus a lărgit imperiul prin anexarea altor state, l-a securizat si a căzut la pace cu Inperiul Part, s-a implicat in reformarea sistemelor de taxe, a dezvoltat o rețea de drumuri, a creat o armata pedestra si faimoasele gărzi pretoriene.

Augustus a reconstruit o mare parte din Roma, iar după moartea sa a fost trecut in rândul zeilor, numele sale fiind adoptate de către toti împărații care i-au urmat.

Explicație:

am avut si eu de scris despre augustus

si am luat 10 succes!


dorinaneacsu02: Îți mulțumesc frumos !!!
Alte întrebări interesante