Limba română, întrebare adresată de ravariuloredana, 8 ani în urmă

relatia dintre ideea poetica si mijloacele artistice din poezia " Sub cerul plin de nouri" de Mihai Eminescu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alinandrei1968
163

Răspuns:

Textul literar "Sub cerul plin de nouri" de Mihai Eminescu este un text liric care are in vedere transmiterea in mod direct a ideilor si a sentimentelor autorului, prin intermediul procedeelor artistice si al figurilor de stil.

In ceea ce priveste ideile si sentimentele, se remarca o stransa legatura intre autor si natura; acesta este placut impresionat si totodata captivat de frumusetea naturii, mai ales in ceea ce priveste cadrul ceresc al universului. Utilizand figuri de stil si imagini artistice, acesta pune in evidenta splendoarea,stralucirea si maretia naturii. Personificarea "cerul rade", epitetul "lume aurita" dar si enumeratia "alba, frumoasa, orbitoare" sugereaza sentimentele profund-inradacinate ale autorului in vederea unicitatii naturii, conturand astfel un tablou reprezentativ cititorului, asupra acesteia.


Stefaniiee: Îmi place foarte mult exprimarea și ideea pe care ai scris-o , însă sfatul meu este să folosești "eul liric" în loc de autor, deoarece o să pierzi punctaj dacă scrii autor la genul liric.
alinandrei1968: Absolut...greseala mea. Mi s-a mai atras atentia in trecut dar am omis sa iau in considerare. Acum e cert faptul ca imi va ramane intiparit in minte.
alinandrei1968: Hai cu nota mare la bac, cheers!
Alte întrebări interesante