Limba română, întrebare adresată de elenairina21, 8 ani în urmă

Relația maestru - discipol este una dintre cele mai importante şi eficiente forme de educație: disci- polul caută răspunsuri la întrebările sale, profită de experienţa maestrului şi deprinde cunoștințe și abilități de la o persoană pe care o recunoaște ca model. Citește povestirea orientală de mai jos compar-o cu textul Ucenicul vrăjitor. Notează apoi, într-o diagramă T, asemănările și deosebirile identificate în cele două texte.​

Anexe:

Komisarul: Daca ai posta si textul...
elenairina21: E mai greu, ca sunt 2 texte ==
elenairina21: :/

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
19

Răspuns:

Salutare!

Din ceea ce ai postat, îți pot spune câte ceva. Neștiind insa  al doilea text, tu vei fi cea care va face diagrama, facand analogiile respective!

 

Tânărul vrăjitor crede ca este mai bun decât maestru sau, bucurandu-se de dispariția acestuia ! Săracul tanar, nu înțelege ca întreaga sa viata are de învățat, chiar dacă abilitățile și cunoștințele acumulate  îl ajuta pe moment. Asa cum se vede, pana la sfârșitul textului, ucenicul mai are de învățat, din moment ce nu reușește sa își  amintească cuvântul magic de readucere la forma inițial a maturii!

Se pare ca relatia maestru-discipol, in acest context nu are obiectivul de educatie atins, din moment ce ucenicul se bucura de moartea maestrului sau si isi asuma rolul de vrajitor suprem, nefiind experimentat in ale vrajitoriei!


Komisarul: cu placere!
uwu731: proasta aia o uitat sa iti zica mersi. tu nu ai avut intentii rele, ea nu o pus ce trebe
andiandiandian45: asa si?
Alte întrebări interesante