Limba română, întrebare adresată de andreeaveverit, 9 ani în urmă

Restabiliti in textul de mai jos verbele cu functia de predicat.Inscrieti-le.Propuneti mai multe variante.

Comunitatile de fermieri si de pescari,a caror existenta.... de cunoasterea anticipata a vremii,.... ..... anumite semne care.... schimbarea vremii sau apropierea furtunii.Semnele simple.... modificari ale directiei vintului sau aparitia anumitor formatiuni de nori.
Proverbele... multe cunostinte traditionale populare.De exemplu "Cer rosu inserat, bucuria ciobanului; Cer rosu la rasarit, grija ciobanului".Acest proverb .... pe faptul ca in Insulele Britanice vinturile dominate.... dinspre sud-vest. Prin urmare, cea mai mare parte a sistemelor meteorologice... de-a lungul uscatului dinspre est spre vest.Culoarea rosiatica a cerului la apus sau la rasarit ....de praful din atmosfera.Cantitatea de praf este maxima cind aerul este calm si uscat.Deci,daca aerul este rosiatic la apus,aerul uscat .... inspre observator, aducind vreme buna. Daca insa cerul este rosiatic dimineata, aerul din est este cu siguranta uscat si cald.


VA ROOOOOOG FRUMOS.UUUUUURRRRRGGGGEEEENNNNTTT.... OFER 60 PUNCTE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
410
Comunitatile de fermieri si de pescari,a caror existenta DEPINDE/ESTE CONSOLIDATĂ de cunoasterea anticipata a vremii,ESTE INFLUENTATA /ESTE AVERTIZATĂ de anumite semne care INDICĂ/ARATĂ schimbarea vremii sau apropierea furtunii.Semnele simple ARATĂ/ANTICIPEAZĂ modificari ale directiei vintului sau aparitia anumitor formatiuni de nori.
Proverbele SPUN /CONTIN multe cunostinte traditionale populare.De exemplu "Cer rosu inserat, bucuria ciobanului; Cer rosu la rasarit, grija ciobanului".Acest proverb ARATĂ/SUBLINIAZĂ faptul ca in Insulele Britanice vinturile dominate VIN/SE FORMEAZĂ dinspre sud-vest. Prin urmare, cea mai mare parte a sistemelor meteorologice care SE GĂSESC /SE AFLĂ/SUNT POZITIONATE de-a lungul uscatului dinspre est spre vest.Culoarea rosiatica a cerului la apus sau la rasarit ESTE DATA/ESTE FORMATA de praful din atmosfera.Cantitatea de praf este maxima cind aerul este calm si uscat.Deci,daca aerul este rosiatic la apus,aerul uscat VINE/APARE inspre observator, aducind vreme buna. Daca insa cerul este rosiatic dimineata, aerul din est este cu siguranta uscat si cald.

pataj: mersi
danait: Cu placere!
Alte întrebări interesante