Limba română, întrebare adresată de denisa2738, 7 ani în urmă

Rezumat la cartea Ivan cel fara de seaman de Katherine Applegate.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Profesionist24
4

In povestea ' Ivan cele fara de seaman' descoperim povestea unui pui de gorila pe nume Ivan, care traieste in captivitate si care nu isi aduce aminte foarte multe lucruri despre perioada in care era doar un pui.El are veleitati de artist si ii place foarte mult sa picteze.

Cand este mutat intr-un nou loc ,intr-un mall, al carui proprietar este Mack,care este si clovn, Ivan se imprieteneste cu Stella,un elefant care a fost prin mai multe circuri si cu un caine pe nume Bob.

Se imprieteneste de asemenea si cu Julia,fiica proprietarului care este singurul om care pare inteleaga nevoile lui Ivan,si ii aduce acestuia creioane pentru a putea desena.

Gorila afla de la Stella, care este inzestrata cu o memorie impresionanta, cat de mult a suferit aceasta din pricina oamenilor si cum prietenul ei a fost maltratat de catre oameni.

Ivan la randul lui, povesteste despre copiii rai pe care i-a intalnit de-a lungul timpului si despre cum acestia se purtau mai rau decat maimutele needucate si crescute in copaci.

Ivan ,devine constient despre viata lipsita de libertate in momentul in care este adus in mall,un pui de elefant care este tratat cu cruzime de catre Mack.

Moartea Stellei, are pentru Ivan un impact devastator provocandu-i aducerea aminte despre copilaria sa.

Brusc isi aduce aminte cum avea o sora pe nume Leapsa si despre cat de fericiti erau in jungla alaturi de parintii si familia lor.

Isi aduce aminte cum mama sa a fost omorata de catre oameni si despre cum tatal sau a fost impuscat si apoi decapitat .

Alte întrebări interesante